Patisseriecursus Dag Tien: Chocolade Showstuk

Afgelopen maandag was het dan zover, tijd voor het showstuk! Ik had het voorgaande weekend al wat kleine dingetjes voorbereid en op de dag zelf moest ik er een geheel van maken.

Ik heb uiteindelijk gekozen om het heel simpel te houden, pure chocolade en witte chocolade roze dat ik roze gekleurd had. Donkerbruin en roze waren dus de kleuren van de dag.
Ik ben direct aan de slag gegaan met het maken van de bodem en de ring. Ik wilde namelijk 3 lagen maken, twee bruine lagen, met daar tussenin een roze laag. De pure laag ging prima, tempereren ging goed, netjes gegoten in de mallen en door met het tempereren van de witte chocolade terwijl de pure chocolade rustig begint uit te harden. Hier ging het een klein beetje mis. Mijn witte chocolade was iets te warm, het duurde dus ontzettend lang voordat de chocolade enigszins afgekoeld was en vervolgens ook nog getempereerd en gekleurd was. Gevolg was dat de pure chocolade al te ver was uitgehard dan de bedoeling was en al lichtjes aan het krimpen was, dat resulteerde in een kleine overloop van de roze chocolade over de bruine rand van de pure chocolade i.p.v. dat deze mooi strak tegen de bruine rand is. Jammer, maar helaas, maar voor een eerste keer vond ik het er nog goed uit zien.

Door de flinke uitloop in tijd ben ik er helaas niet meer aan toe gekomen om ook nog mooie krullen te maken, maar ik had zoveel andere dingen ook gemaakt dat ik dat op dat moment niet erg vond. Ik had voor het showstuk ook nog bonbons gemaakt en deze afgemaakt met spuitchocolade zodat ze leken op kleine cupcakes. Ik had er heel wat gemaakt, maar uiteindelijk maar heel weinig gebruikt. Daarnaast had ik ook nog een vorm uitgesneden om op de achtergrond tegen het showstuk aan te zetten, maar vond dat uiteindelijk te druk worden in het eindresulaat.

Bonbons cupcake klaar gemaakt
Bonbons cupcake klaar gemaakt
Opbouwen van het showstuk
Opbouwen van het showstuk
De puntjes op de 'i' van het showstuk aan het zetten
De puntjes op de ‘i’ van het showstuk aan het zetten

Al met al had ik best veel gemaakt, maar uiteindelijk maar weinig gebruikt. Ik vond het wel mooi zo, lekker rustig, retro, maar toch een beetje modern.

Ben er helemaal blij mee. Als ik dan toch nog iets toe had willen voegen zijn dat de krullen, die had ik nog wel een plaatsje kunnen geven, maar verder helemaal niets!

Ik ben echt super blij met het eindresultaat en het maken van dit showstuk heeft me op heel wat leuke chocolade ideeën gebracht!

Het eindresultaat, een Chocolade Cupcake showstuk
Het eindresultaat, een Chocolade Cupcake showstuk

Wat vind jij van het eindresultaat?

2 comments

 1. Jacqueline Dijkhuizen
  8 oktober 2012

  Hoi Rachel.

  Ik zit al een half uur verlekkerd naar al die heerlijke recepten en foto’s te kijken.
  Wat is de taart mooi geworden!

  Groeten, Jacqueline

  1. 8 oktober 2012

   Hi Jacqueline,
   Dankjewel, de taart was ook zeker goed ontvangen 🙂
   Nu niet alleen kijken naar de receptjes hè? Ook wat uitproberen 😉
   Groetjes,
   Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home