Patisseriecursus Dag Twaalf: Colour Flow & Roosjes

Deze week stond geheel in het teken de colourflow techniek en het spuiten van roosjes.
We begonnen de les met wat instructies over colourflow en daarna mochten we zelf aan de slag.

Heel kort gezegd is colourflow een techniek waarbij je van dunne, slappe icing figuurtjes kan maken. Je spuit eerst van stevige icing je figuur of vorm. Daarna vul je deze in met dunne icing en laat het drogen.

Ik heb colourflow ook wel eens thuis gedaan, maar dat ging nou niet op de manier ‘zoals het hoort’. Het was daarom erg leuk om te leren hoe het nu wel moest en wat mijn verbeterpunten zijn.

Ik had het plan om speelkaarten en dominostenen te maken van colourflow. Ik had van alles uitgedraaid en was er helemaal klaar voor toen de melding binnen kwam dat we geen rood en zwart mochten gebruiken. Hmmm, daar had ik niet op gerekend…. Gelukkig had ik een reserve tekening mee van een aap. Ik heb uiteindelijk toen maar een aapje van colourflow gemaakt. Het zag er echt leuk uit, ben er heel blij mee.

Schattig colour flow aapje
Schattig colour flow aapje

Naast het aapje heb ik de colourflow techniek ook toegepast op koekjes. Het zag er erg leuk uit allemaal, maar ook superzoet zo een laagje suiker op een koekje. Er werd ons ook verteld dat dit echt koekjes zijn voor kinderen, zoveel zoets vinden ze vast lekker 😉

Colour flow versierde koekjes
Colour flow versierde koekjes

Een ander belangrijk onderdeel van deze les was ook het spuiten van roosjes. Ik kan je vertellen, het spuiten van roosjes is (nog niet) mijn ding. Wat ik ook deed, het ging niet echt lekker. Uiteindelijk heb ik wel een paar redelijke roosachtige dingen weten te produceren, maar dit is een techniek die ik echt nog vaker moet gaan oefenen.

Eerste poging tot het spuiten van roosjes
Eerste poging tot het spuiten van roosjes

Het was dus weer een uitdagend dagje. Ik heb nu alweer zin in de volgende les!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home