Patisseriecursus Dag Twee: Kookdeeg

Afgelopen maandag had ik weer mijn patisseriedagje en dit keer ging de les over kookdeeg. Met kookdeeg kan je o.a. soezen, croquembouches, éclairs, moorkoppen, etc. maken.

We moesten met z’n tweeën met het soezendeeg aan de slag. Het maken van het beslag ging prima, mijn arm werd alleen wel erg moe van het constante draaien van het beslag. Ik was daarom ook erg blij dat we dit samen deden! Ik mag mijn mix arm wel gaan trainen!

kookdeeg
Het eindresultaat na al het mixen

Uiteindelijk heb ik een aantal kleine soezen en grote roomsoezen gemaakt en gevuld.

Kookdeeg - Soezen
Ik heb eerst wat soesjes gespoten
Kookdeeg - soezen
En zo zien de soesjes eruit als ze uit de oven komen
kookdeeg - roomsoezen
Dit zijn de grote jongens

En van het deeg ook zwaantjes gemaakt.

soezen zwaan
Soezen Zwaan!

Ik ben naar huis gegaan met een doosje vol lekkers!

doosje met lekkers
Doosje vol met lekkers!

Al met al heb ik weer veel geleerd deze week en ben nu al benieuwd naar de volgende les!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home