Patisseriecursus Dag Veertien: Pressure Piping en Taart Versieren

Ik heb het de afgelopen dagen ontzettend druk gehad, vandaar even een korte ‘stilte’ op mijn blog, maar deze week pik ik de draad tussen de drukte door weer op! Eerst nog even in het kort mijn belevenissen van de afgelopen cursusdag.

Afgelopen week was het alweer de één na laatste dag van de derde module. We hebben die dag geleerd hoe je allerlei figuurtjes kon spuiten met de pressure piping techniek en we mochten een echt taartje versieren.
Allereerst gingen we aan de slag met het spuiten van verschillende figuurtjes, ik heb ervoor gekozen om een varkentje, uil, rendier en de kerstman te spuiten. Het grappige was dat je in het begin echt denkt, dit gaat nergens op lijken, maar als je dan bezig bent is het opeens een figuurtje geworden! Echt superleuk! Ik wilde eigenlijk ook nog een leeuwtje spuiten, maar daar ben ik niet meer aan toe gekomen, dat ga ik thuis nog wel een keertje oefenen.

Uil
Uil
Varkentje
Varkentje
Rudolph the Red-nosed Reindeer
Rudolph the Red-nosed Reindeer
De Kerstman
De Kerstman

Vervolgens was het de bedoeling dat wij onze spuittechnieken los zouden laten op een echt taartje. Eerst uiteraard het taartje vullen met lekkers en maskeren en vervolgens afdekken met fondant en versieren maar. Ik heb er een leuk kerst en ijs tafereel van gemaakt, met schattige pinguïns die ik gemaakt heb uit fondant.
Het resultaat vond ik zelf erg leuk geworden!

Het eindresultaat
Het eindresultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home