Patisseriecursus Dag Vijf: Drie Kleuren Chocoladetaart en meer

Patisseriecursus Dag Vijf: Drie Kleuren Chocoladetaart en meerAfgelopen week was alweer de laatste les van module 1. In module 1 hebben we van alles geleerd over verschillende soorten beslag. In deze laatste les hebben we als eindopdracht allemaal een drie kleuren chocoladetaart gemaakt. Hiervoor moesten we eerst een platte biscuittaart maken. We hebben een grote plak gemaakt en daar twee rondjes uitgesneden, één voor de onderkant en één voor de bovenkant. Tussen de laagjes taart hebben we drie verschillende soorten chocolade ganache gedaan, puur, melk en wit, vervolgens daar bovenop weer een klein beetje chocola voor de afwerking. Het eindresultaat mocht er zeker wel wezen. Uiteraard ben ik kritisch en zag ik ook waar het beter kon, maar ik was wel supertrots op het eindresultaat.

drie kleuren chocoladetaart
Drie Kleuren Chocoladetaart: Ziet er niet alleen lekker uit, maar is ook super lekker!

Naast de drie kleuren chocoladetaart hebben we ook van de taart die over was een rol gemaakt, een soort chocoladeboomstam. Mijn bakmaatje en ik hebben ervoor gekozen om de rol te vullen met pure chocolade ganache en nootjes. Echt veel afgewerkt hadden we deze taart alleen niet, we hadden die dag zoveel gedaan dat we het super simpel hebben gehouden, die is dus zeker nog voor verbetering vatbaar als het gaat om uiterlijk, maar de smaak was super!

Chocoladetaart boomstam
Chocoladetaart boomstam: Zoals je ziet, de afwerking kan nog stukken beter!

Tussen alle werkzaamheden door hebben we ook nog amandel bitterkoekjes gemaakt. Het was echt leuk om te leren hoe deze koekjes gemaakt worden. Normaal gesproken vind ik deze koekjes niet zo lekker, maar zo zelf gemaakt vond ik ze heerlijk! Een paar van de koekjes hebben we ook afgemaakt met een beetje botercrème en vervolgens gedoopt in fondant.

bitterkoekjes met topping
Bitterkoekjes met topping

Al met al een drukke dag waarin ik erachter ben gekomen hoeveel ik eigenlijk in deze paar weken al heb geleerd. Al het lekkers ging er ook goed in bij mijn collega’s en familie, ze vonden het heerlijk!

Ik ben echt super benieuwd naar de volgende module, deze gaat over chocola, mmmmmmm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home