Patisseriecursus Dag Vijftien: Twee Lagen Taart Versieren

Deze week was het zo ver, de eindopdracht van de derde module was het vullen en versieren van twee taarten. Ik heb er voor gekozen om mijn eigen taarten te bakken en heb die gevuld en versierd. Ik had uiteraard weer pech deze week, want tegen de tijd dat ik botercrème wilde om te vullen was deze op en moesten we nieuwe maken. Voordat ik dus kon beginnen aan het versieren van de taart was het grootste gedeelte van de groep al druk aan het versieren. Ik had dus wat minder tijd en moest mijn plannen voor versieren iets bijstellen.

Eerst moesten we gevulde taarten maskeren en met fondant bekleden. Ondertussen maakten we de royal icing voor het versieren. Beide taarten heb ik bekleed met witte fondant en de bovenste met een grond bovenkantje erop. Vervolgens heb ik het heel simpel gehouden, een paar kerstmannetjes en kerstboompje en e.e.a. gespoten om het geheel helemaal af te maken. Ik ben echt superblij met de taart! Ik had nog wel veel meer technieken er op los willen laten, maar ik ben zeker tevreden met het eindresultaat!

Twee Lagen Kersttaart
Twee Lagen Kersttaart

Ik ben benieuwd wat de volgende module gaat brengen, maar nu eerst even twee weekjes geen cursus, in het nieuwe jaar gaan we weer verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home