Patisseriecursus Dag Zes: Bonbons!

Deze week zijn we met de tweede module gestart, Chocolade. We hebben geleerd hoe je chocolade moet temperen.

Je gaat ’temperen’ om de chocola te laten kristalliseren. Je smelt chocolade eerst tot ongeveer 45°C. Vervolgens breng je de gesmolten chocolade terug naar ongeveer 30°C met een deel ongesmolten chocolade. Als je dit goed doet kan je de chocolade gebruiken als versiering of om bonbons te maken.

Nadat je deze getemperde chocolade hebt gebruikt droogt deze ook mooi glanzend op en hard goed uit. Temper je de chocolade niet, dan droogt deze niet mooi op en hard het niet goed uit waardoor het zijn vorm niet vast houdt.

Het lijkt makkelijk, opwarmen, afkoelen et voilà, je bent er, maar niets is minder waar. Het bleek nog knap lastig te zijn.

Het is uiteindelijk niet helemaal geweldig gelukt, maar daar waren we al voor gewaarschuwd, chocolade temperen is lastig en zal niet in 1x lukken. Ik hoop dat het de volgende keer beter gaat, want over een paar weken moeten we met een prachtig chocolade showstuk op de proppen komen!

We hebben deze week een paar heerlijke bonbons gemaakt en hebben marsepein met chocolade bedekt en chocolade truffels gemaakt. Het was niet allemaal even mooi, maar de smaak was wederom weer goed!

Marsepein met chocola
Marsepein met chocola

Bonbons met vulling

Bonbons
Bonbons!

Volgende week hebben we een weekje geen les, dat geeft me mooi de tijd om wat inspiratie op te doen voor een showstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home