Patisseriecursus Dag Zestien: Bas Reliëf Suikerstuk

Deze week zijn we begonnen met module vijf in plaats van vier. We zijn namelijk verdeeld in twee groepen en er kan maar één groep tegelijk module vier doen. Onze groep gaat dus maar alvast met module vijf van start. Als deze module voorbij is wisselen de groepen weer om.

De vijfde module staat weer in het teken van het versieren van taarten. Deze keer hebben we van alles geleerd over bas reliëf. Dit is een soort ‘embossing’ oftewel, reliëf techniek die je decoratie een beetje een 3d effect geeft. De techniek zorgt ervoor dat je decoratie iets naar boven komt.

We hebben een suikerstuk gemaakt in bas reliëf. We hebben een kopie van een afbeelding gekregen en deze moesten we namaken in bas reliëf. Het was erg leuk om te doen. Je moet echt je afbeelding een beetje ontleden, wat moet op de achtergrond en wat op de voorgrond. Je moet echt van achter naar voren werken. Het kost even wat tijd, maar het resultaat is wel erg leuk, al zeg ik het zelf 🙂

Bas reliëf suikerstuk
Mijn Suikerstuk in bas reliëf

Aan het eind van de dag moesten we ook alvast voorbereiden voor de volgende les. We moesten een paar rozenknoppen maken. In de volgende les moeten we rozen maken van sugarpaste. Ik heb al een keer eerder een poging gewaagd daarin en dat ging niet zo heel denderend, ik ben dus erg benieuwd hoe het de komende les zal gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home