Adolfina Koekjes (Pinda En Sukade Koekjes)
Adolfina koekjes, je zal je wel afvragen wat dat zijn. Om eerlijk te zeggen wist ik zelf ook niet wat voor koekjes het waren tot ik een recept tegen kwam in een oud Surinaams kookboek (Groot Surinaams Kookboek). Ik vond het recept wel erg interessant dus ik besloot het uit te proberen. En ik moet zegen, ik heb er absoluut geen spijt van. De koekjes waren heel erg lekker! Ik wilde ze blijven eten, zo lekker vond ik ze. Ik moet dit receptje dus met je delen zodat jij er ook van kan genieten!
Adolfina koekjes zijn pinda en sukade koekjes. De combinatie van de pinda en sukade is echt super lekker.
Oh, en vraag me niet waarom de koekjes Adolfina koekjes heten, ik heb echt geen idee. Het stond ook niet bij het recept. Het enige wat ik kan bedenken is dat iemand genaamd Adolfina de koekjes ooit bedacht heeft. Maar je hoeft mij niet te geloven, het is een pure gok.
Zelf Adolfina Koekjes (Pinda En Sukade Koekjes) Maken
Je hebt nodig: pinda’s, bloem, poedersuiker, een ei, sukade en boter. (De volledige lijst van ingrediënten inclusief de hoeveelheden kan je in de receptkaart onderaan vinden).
Doe de bloem in een kom of plaats het op je werkblad en voeg de poedersuiker toe.
Voeg de boter toe en kneed het geheel tot een deeg.
Je hebt dan een mooi glad, samenhangend deeg.
Leg een stuk bakpapier bovenop het deeg en rol met een deegroller het deeg uit. Rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 20 cm x 30 cm.
Klop het ei los en gebruik een deel van het ei om het deeg mee in te smeren.
Doe de rest van het ei samen met de pinda’s, de sukade en de poedersuiker voor de topping in een kom en meng het.
Meng alles goed door, tot alle sukade en pinda’s een laagje hebben.
Verspreid het pindamengsel over het deeg.
Leg een stuk bakpapier op het pindamengsel en rol met een deegroller de pinda’s in het deeg.
Gebruik een mes om het deeg vierkantjes te snijden.
Plaats de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Adolfina koekjes, pinda en sukade koekjes staan nu op mijn lijst van favoriete koekjes!
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
koekjes |
- 250 gram patent bloem
- 100 gram poedersuiker
- 180 gram roomboter
- 1 ei medium
- 250 gram geroosterde ongezouten pinda's
- 50 gram gesneden sukade
- 50 gram poedersuiker
Ingrediënten
Deeg
Topping
|
- Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Kneed op je werkblad of in een kom een deeg van de bloem, poedersuiker en boter. Kneed het geheel tot een glad, samenhangend deeg.
- Leg een stuk bakpapier bovenop het deeg en rol met een deegroller het deeg uit. Rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 20 cm x 30 cm en 0,5 cm dik. Klop het ei los en gebruik een deel van het ei om het deeg mee in te smeren.
- Doe de rest van het ei samen met de pinda's, de sukade en de poedersuiker voor de topping in een kom. Meng alles goed door, tot alle sukade en pinda's een laagje hebben.
- Verspreid het pindamengsel over het deeg. Leg een stuk bakpapier op het pindamengsel en rol met een deegroller de pinda's in het deeg.
- Gebruik een mes om het deeg vierkantjes te snijden. Plaats de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.