Amandel Dadelrol

Direct naar het recept


Amandel Dadelrolletjes zijn echt makkelijk te maken. Ik kan dit eigenlijk niet echt een recept noemen het is zo makkelijk! Ik kwam deze rolletjes voor het eerst tegen in de supermarkt en besloot het uit te proberen. Na één keer proeven vond ik het meteen lekker. Als ik een kaasplankje maak doe ik er altijd een amandel dadelrolletje bij die je in plakjes kunt snijden. Je kan de plakjes zo eten of je kunt er wat kaas op doen. Ik vind het heerlijk om het te combineren met wat blauwe kaas. Als je het eenmaal zelf hebt gemaakt, koop je het niet meer in de winkel. Ik in ieder geval niet.

Hoe maak je een Amandel Dadelrol?

Zoals ik al zei, het is heel makkelijk om deze rol te maken.

Collage van 4 foto's. 1. Amandel dadelmengsel op huishoudfolie. 2. Amandel en dadelmengsel worden in huishoudfolie gewikkeld. 3. Het amandel- en dadelmengsel wordt in vershoudfolie gerold. 4. Amandel- en dadelrol gewikkeld in vershoudfolie.

Allereerst heb je wat amandelen en een paar dadels nodig. Als je Medjool dadels kunt vinden, raad ik je aan die te gebruiken. Ze zijn groter en zachter en maken het makkelijk om er een lekker mengsel van te maken. Zelf gebruik ik altijd alleen Medjool dadels als ik een amandel dadelrol maak. Als je wilt kun je de amandelen licht roosteren in een droge pan. Dat geeft wat extra smaak, maar het is niet noodzakelijk. Ik rooster de amandelen niet altijd. Het werkt allebei. In plaats van hele amandelen kun je ook amandelmeel gebruiken, maar ik geef de voorkeur aan grove stukjes amandelen in mijn rolletjes, dus ik gebruik altijd hele amandelen. 

Doe de amandelen en dadels in een keukenmachine en mix tot het geheel goed gemengd is. 

Collage van 4 foto's. 1. Amandelen en dadels in witte schaaltjes op een houten ondergrond. 2. Amandelen en dadels in een keukenmachine. 3. Amandelen en dadels worden gemengd in een keukenmachine. 4. Amandelen en dadels gemengd in een keukenmachine.

Leg het amandel- en dadelmengsel op een stuk huishoudfolie, wikkel het in en rol het op tot een mooie rol. Wikkel de folie strak om de rol en leg de amandel dadelrol minstens 24 uur in de koelkast. Zodra de rol stevig is, haal je hem uit de koelkast en kan je er plakjes van snijden. Je kan de plakjes eventueel beleggen met een stukje kaas. Leg deze plakjes op je kaasplankje als een extra lekkernij.

amandel dadelrol op een houten ondergrond met twee plakjes afgesneden en een stukje kaas op de achtergrond

amandel dadelrol op een houten ondergrond met twee plakjes afgesneden en een stukje kaas op de achtergrond
amandel dadelrol op een houten ondergrond met twee plakjes afgesneden en een stukje kaas op de achtergrond

 

Print
Amandel Dadelrol
Amandel Dadelrolletjes zijn makkelijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is amandelen en dadels in een keukenmachine te mengen en het mengsel in de koelkast te laten opstijven.
amandel dadelrol op een houten ondergrond met twee plakjes afgesneden en een stukje kaas op de achtergrond
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Type Overig
Keuken Overig
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
rolletje
Ingrediënten
Type Overig
Keuken Overig
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
rolletje
Ingrediënten
amandel dadelrol op een houten ondergrond met twee plakjes afgesneden en een stukje kaas op de achtergrond
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Doe de dadels en amandelen in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
  2. Zodra het mengsel een bal begint te vormen, leg je het op een stuk huishoudfolie en vorm het tot een mooi rolletje
  3. Als je een mooi rolletje hebt wikkel je het strak in de huishoudfolie en leg het minimaal 24 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Snijd in plakjes en serveer.
Notities
  • Ik gebruik Medjool dadels, maar andere dadels kunnen ook gebruikt worden, zorg er alleen voor dat de dadels niet te droog zijn.
  • Voor een extra geroosterde smaak kun je de amandelen licht roosteren in een droge pan. Laat de amandelen afkoelen als ze licht geroosterd zijn. Eenmaal afgekoeld kunnen ze in de keukenmachine worden gedaan om met de dadels te mengen.
  • De geblancheerde amandelen kunnen worden vervangen door amandelmeel. Je mist dan wel wat groffe stukjes, het rolletje zal gladder qua structuur zijn.
  • De amandel dadelrol is lekker met kaas, voeg de plakjes toe aan je kaasplankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home