Appel Speculaas Croissants
Ik kwam op het idee voor deze Appel Speculaas Croissants nadat ik wat mini croissant deeg, appel en een beetje amandelspijs over had. Ik hou er niet van om eten te verspillen dus ik besloot om alles te combineren tot een lekker hapje. Ik heb speculaaskruiden gebruikt voor dit recept, maar je kan gerust kaneel gebruiken i.p.v. speculaaskruiden als je dat niet in huis hebt. Je kan overigens ook heel makkelijk zelf speculaaskruiden maken. Voor dit recept heb ik ook wat van mijn zelfgemaakte amandelspijs gebruikt dat ik over had.
Maak Appel Speculaas Croissantjes
Je hebt nodig, mini croissant deeg, amandelspijs, appel, kristalsuiker, speculaaskruiden (of kaneel). Niet op de foto maar ook nodig is een beetje melk en rietsuiker. (De volledige lijst van ingrediënten, inclusief de hoeveelheden, is te vinden in de receptenkaart onderaan de pagina.)
Schil en snijd je appel in kleine blokjes. De appeltjes worden de vulling van je mini croissants dus snijd ze niet te grof.
Voeg kristalsuiker toe aan de appel blokjes.
En voeg de speculaaskruiden toe.
Meng alles goed samen tot alle appelblokjes bedekt zijn met de suiker en speculaaskruiden.
Neem je mini croissantdeeg.
Voeg ongeveer een theelepel amandelspijs aan elk croissant driehoekje.
Verdeel ongeveer 1-2 theelepels van het appelmengsel boven op de amandelspijs.
Rol de croissantjes op, zorg ervoor dat je de appel en amandelvulling goed in het croissantdeeg houdt.
De croissantjes zien er niet helemaal perfect uit, maar wees vrees niet. Ze zien er prima uit als ze eenmaal afgebakken zijn.
Je kan nu de croissantjes licht bestrijken met een beetje melk en besprenkelen met wat rietsuiker. De melk is optioneel, je kan ook de rietsuiker rechtstreeks op de croissantjes besprenkelen zonder dat je ze eerst met melk bestrijkt.
Plaats de appel speculaas croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze af tot ze goudbruin zijn.
Je hebt dan heerlijke appel speculaas croissantjes.
Serveer de appel speculaas croissants als snack of bij ontbijt of brunch.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 8 minuten |
Porties |
mini croissants |
- 1 blik mini croissantdeeg voor 24 mini croissants
- 1/2 appel geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1/2 el kristalsuiker
- 1/2 tl koekkruiden / speculaaskruiden naar smaak
- 65 g amandelspijs
- melk optioneel - voor het bestrijken van de croissants
- rietsuiker optioneel - voor het besprenkelen van de croissants
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng suiker en speculaaskruiden met de appel totdat alle blokjes bedekt zijn met suiker en speculaaskruiden.
- Neem je mini croissantdeeg en voeg 1 theelepel amandelspijs toe aan elk croissant driehoekje.
- Voeg 1-2 theelepels van het appelmengsel toe bovenop de amandelspijs en rol het croissantdeeg over de vulling en rol het tot een croissantje.
- Plaats de gevulde croissantjes op de met bakpapier beklede ovenbakplaat en bestrijk ze met een beetje melk. Sprenkel vervolgens wat rietsuiker op de croissantjes.
- Bak de croissantjes af in ongeveer 5-8 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Als je geen speculaaskruiden hebt kan je eventueel ook kaneel gebruiken.
- Ga naar https://www.cakies.nl/recept/speculaaskruiden-koekkruiden/ om je eigen speculaaskruiden te maken.
- Als je geen mini croissantdeeg kan vinden kan je de vulling ook gebruiken om grote croissants te maken.
dat is een leuk en lekker ideetje dank je wel vriendelijk gr sonja
Fijn om te horen dat je het een leuk idee vindt 🙂