Cakies’ Klassieke Botercrème

Cakies’ Klassieke Botercrème is een simpel botercrèmerecept te gebruiken als vulling voor taarten of topping voor cakejes. Deze basis botercrème is mijn versie van de vele klassieke botercrème recepten die er te vinden zijn. Ik gebruik dit recept altijd als ik een botercrème moet maken.
De Klassieke Botercrème maken
Een basis botercrème bestaat uit een paar simpele ingrediënten…
Boter, poedersuiker, melk, vanille extract en een mespuntje zout.
Neem je hoofdingrediënt, boter en doe deze in een kom.
Vervolgens mix je de boter romig met een elektrische mixer.
Zet de mixer op een lagere snelheid en voeg nu geleidelijk de helft van de poedersuiker toe aan de boter. Mix tot de suiker geheel is opgenomen.
Voeg melk toe.
Zout, en mix tot het geheel is opgenomen.
Het is nu tijd om de rest van de poedersuiker toe te voegen en mixen tot het geheel romig en luchtig is.
Dat is het dan, mijn klassieke botercrème! Je kan het zo gebruiken, of je kan nog extra smaken toevoegen. Gebruik het als een topping voor je cupcakes of gebruik het als vulling voor een cake.
BEWAAR DE PIN: http://pin.it/9a_Nq4P

Porties |
portie |
- 250 g boter
- 430 g gezeefde poedersuiker
- 3 el melk
- 1/2 tl vanille extract
- mespuntje zout
Ingrediënten
| ![]() |
- Mix de boter met een elektrische mixer in een kom tot de boter romig is.
- Zet de mixer op een lagere snelheid en voeg beetje bij beetje de helft van de poedersuiker toe aan de boter en mix tot het helemaal is opgenomen.
- Voeg de melk, zout en vanille toe en mix tot het helemaal is opgenomen.
- Voeg de rest van de poedersuiker toe aan de botercrème en mix tot het romig en luchtig is.
- Gebruik als topping op cakejes of als taartvulling.
Je kan elke smaak toevoegen die je wilt. Voeg meer melk toe voor een smeuïger resultaat of voeg meer suiker toe voor een steviger mengsel.
Hi! Kan ik de botercreme nu maken en de cupcakes decoreren, en dan morgen serveren?
De botercrème blijft wel een avondje goed, bij twijfel kan je wat extra poedersuiker toevoegen om de crème nog steviger te maken. Ik zou wel oppassen dat de cupcakes niet uitdrogen, dus goed afgesloten bewaren.
Wat voor een boter gebruik je. Magarine of roomboter en dan gezouten of ongezouten
Hi Marianne,
Ik gebruik ongezouten roomboter.
Top dit ! Ik ga het van de uitproberen !
Hi Erwin,
Leuk! Ik ben benieuwd of het gelukt is!
ik vind de creme op zich wel lekker maar veel te zoet , als ik hem minder zoet wil kan ik dan gewoon minder suiker nemen ?
Hi Couteau Dimitri,
Sorry voor de late reactie, ik was een paar weekjes op vakantie :).
Als je minder suiker gaat gebruiken dan kan het zijn dat je weer wat meer boter moet gebruiken om een stevige consistentie te behouden. Mijn advies is, probeer het gewoon uit en ‘speel’ met de ingrediënten. Tot je de zoetheid hebt die je zelf lekker vindt. Dat is voor iedereen weer anders!
jazeker
heerlijk der lekerste boter creme