Kaasstengels

Direct naar het recept


Kaasstengels zijn een heerlijke snack voor elk feestje. Ze zijn ook super makkelijk om zelf te maken. Ik ben verbaasd dat ik nog niet eerder een recept voor kaasstengels heb gedeeld!

Zelf Kaasstengels Maken

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 01

Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, kaas, bladerdeeg en een ei (dat op een onbewaakt moment uit beeld is gerold…). (De volledige lijst van ingrediënten inclusief de hoeveelheden kan je in de receptkaart onderaan vinden).

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 02

Bestuif je werkblad met bloem.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 03

Plaats je bladerdeeg velletjes op je werkblad. Ik heb twee velletjes van 10 cm x 10 cm gebruikt (standaard afmeting uit de vierkante pakjes). Maar je kan ook een lang stuk bladerdeeg gebruiken. Dit is een heel flexibel recept, als je meer bladerdeeg hebt is het gewoon een kwestie van wat meer kaas toevoegen.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 04

Bestrijk je bladerdeeg met ei.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 05

Besprenkel de bladerdeeg met voldoende kaas. Zorg ervoor dat je een smaakvolle kaas kiest. Ik gebruik zelf graag oude kaas omdat het wat zoutig is. Maar je kan ook Parmezaanse kaas gebruiken of elke andere smaakvolle kaas die je lekker vindt. Alle smaak in dit recept komt van de kaas die je gebruikt, zorg dus voor een lekker kaasje dat vol van smaak is.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 06

Neem een stuk bakpapier en plaats dat op de bladerdeeg velletjes.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 07

Neem vervolgens een deegroller en rol over het bakpapier om de kaas in het bladerdeeg te rollen zodat deze goed vast blijft plakken.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 08

Je ziet dat de kaas goed vastgeplakt zit aan het bladerdeeg.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 09

Gebruik een mes of een pizzasnijder om repen te snijden voor de kaasstengels.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 10

Neem elke reep en draai deze in tegengestelde richting.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 11

Plaats de gedraaide kaasstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in de oven tot ze goudbruin zijn.

 

Kaasstengels Recept | Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack. | Stap 12

Je hebt dan een heerlijke, knapperige lekkernij. Perfect voor elk feestje!

 

Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack.

De kaasstengels zijn het lekkerste als ze direct uit de oven komen. Je kan ze ook van tevoren maken, maar ze worden dan wel ietsje zachter. Als je ze vooraf klaarmaakt doe ze dan vlak voor het serveren weer even een paar minuten in de oven. Dan worden ze weer lekker knapperig.

 

Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack.

Print
Kaasstengels
Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack.
Puff pastry cheese sticks are really easy to make. Crispy, cheesy sticks that will be a winner at any party! A great party snack.
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Type Snacks
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
kaasstengels
Ingrediënten
Type Snacks
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
kaasstengels
Ingrediënten
Puff pastry cheese sticks are really easy to make. Crispy, cheesy sticks that will be a winner at any party! A great party snack.
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en plaats er de bladerdeeg vellen op.
  3. Bestrijk de bladerdeeg vellen met ei en strooi en voldoende kaas op.
  4. Neem een stuk bakpapier, leg het boven op de bladerdeeg vellen en rol met een deegroller erover om de kaas goed te laten plakken aan het bladerdeeg.
  5. Haal het bakpapier eraf en snijd de bladerdeeg vellen in repen. Draai de repen in tegengestelde richting en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de kaasstengels in ongeveer 10-15 minuten af in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities
  • Gebruik van ei is optioneel, je kan het eventueel ook weglaten uit het recept.
  • Dit is een heel flexibel recept, je hoeft alleen maar meer/minder bladerdeeg en kaas te gebruiken voor wat je nodig hebt.
  • De kaasstengels zijn het lekkerste als ze direct uit de oven komen. Je kan ze ook van tevoren maken, maar ze worden dan wel ietsje zachter. Als je ze vooraf klaar maakt doe ze dan vlak voor het serveren weer even een paar minuten in de oven. Dan worden ze weer lekker knapperig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home