Kaasstengels
Kaasstengels zijn een heerlijke snack voor elk feestje. Ze zijn ook super makkelijk om zelf te maken. Ik ben verbaasd dat ik nog niet eerder een recept voor kaasstengels heb gedeeld!
Zelf Kaasstengels Maken
Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, kaas, bladerdeeg en een ei (dat op een onbewaakt moment uit beeld is gerold…). (De volledige lijst van ingrediënten inclusief de hoeveelheden kan je in de receptkaart onderaan vinden).
Bestuif je werkblad met bloem.
Plaats je bladerdeeg velletjes op je werkblad. Ik heb twee velletjes van 10 cm x 10 cm gebruikt (standaard afmeting uit de vierkante pakjes). Maar je kan ook een lang stuk bladerdeeg gebruiken. Dit is een heel flexibel recept, als je meer bladerdeeg hebt is het gewoon een kwestie van wat meer kaas toevoegen.
Bestrijk je bladerdeeg met ei.
Besprenkel de bladerdeeg met voldoende kaas. Zorg ervoor dat je een smaakvolle kaas kiest. Ik gebruik zelf graag oude kaas omdat het wat zoutig is. Maar je kan ook Parmezaanse kaas gebruiken of elke andere smaakvolle kaas die je lekker vindt. Alle smaak in dit recept komt van de kaas die je gebruikt, zorg dus voor een lekker kaasje dat vol van smaak is.
Neem een stuk bakpapier en plaats dat op de bladerdeeg velletjes.
Neem vervolgens een deegroller en rol over het bakpapier om de kaas in het bladerdeeg te rollen zodat deze goed vast blijft plakken.
Je ziet dat de kaas goed vastgeplakt zit aan het bladerdeeg.
Gebruik een mes of een pizzasnijder om repen te snijden voor de kaasstengels.
Neem elke reep en draai deze in tegengestelde richting.
Plaats de gedraaide kaasstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in de oven tot ze goudbruin zijn.
Je hebt dan een heerlijke, knapperige lekkernij. Perfect voor elk feestje!
De kaasstengels zijn het lekkerste als ze direct uit de oven komen. Je kan ze ook van tevoren maken, maar ze worden dan wel ietsje zachter. Als je ze vooraf klaarmaakt doe ze dan vlak voor het serveren weer even een paar minuten in de oven. Dan worden ze weer lekker knapperig.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
kaasstengels |
- 2 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 ei
- 60 gram geraspte kaas een smaakvolle kaas, bijv. oude kaas, Parmezaanse kaas
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor tot 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif je werkblad met een beetje bloem en plaats er de bladerdeeg vellen op.
- Bestrijk de bladerdeeg vellen met ei en strooi en voldoende kaas op.
- Neem een stuk bakpapier, leg het boven op de bladerdeeg vellen en rol met een deegroller erover om de kaas goed te laten plakken aan het bladerdeeg.
- Haal het bakpapier eraf en snijd de bladerdeeg vellen in repen. Draai de repen in tegengestelde richting en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kaasstengels in ongeveer 10-15 minuten af in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Gebruik van ei is optioneel, je kan het eventueel ook weglaten uit het recept.
- Dit is een heel flexibel recept, je hoeft alleen maar meer/minder bladerdeeg en kaas te gebruiken voor wat je nodig hebt.
- De kaasstengels zijn het lekkerste als ze direct uit de oven komen. Je kan ze ook van tevoren maken, maar ze worden dan wel ietsje zachter. Als je ze vooraf klaar maakt doe ze dan vlak voor het serveren weer even een paar minuten in de oven. Dan worden ze weer lekker knapperig.