Kerstmuts Brownies

Direct naar het recept


Sinds ik deze schattige Kerstmuts Brownies ergens jaren geleden op het internet heb gezien (ik weet niet meer precies waar) wil ik al over ze schrijven. Ze zijn echt super makkelijk om te maken. Je neemt een brownie, plaatst er een aarbei op, versiert de aardbei zodat deze op een kerstmuts lijkt en je hebt een Kerstmuts brownie 🙂

Ik kan dit niet echt een “recept” noemen, maar aangezien het hier toch gaat om het in elkaar zetten van voedsel plaats ik dit idee toch in m’n recepten sectie. Ik heb geen idee wat de persoon destijds had gebruikt om de aarbeien mee te versieren, maar ik heb o.a. witte chocolade ganache, botercrème en royal icing gebruikt en allemaal werkten ze prima voor deze Kerstmuts brownies. Ik heb deze kerstmutsjes ook gemaakt op mini cupcakes in plaats van brownies, die zagen er ook super schattig uit. Maar omdat ik toch de versie met brownies als eerste heb gezien vind ik die de ‘originele versie’. Vandaar dat ik dan ook mijn versie van Kerstmuts brownies op de site opneem. (Dank aan wie dit ooit als eerste heeft bedacht!)

 

Makkelijke Kerstmuts Brownies

Het enige dat je voor dit ‘recept’ nodig hebt is brownies, aardbeien (zonder kroontje) en een topping in een spuitzak zoals bijvoorbeeld witte chocolade ganache, botercrème, slagroom of royal icing. Alles is prima als het maar wit is en stevig genoeg om na het spuiten zijn vorm te behouden.

 

Kerstmuts Brownies | Deze Kerstmuts Brownies zijn super schattig en makkelijk om te maken. Een perfect kersthapje. Iedereen is dol op deze brownies met aardbeien.| http://www.cakies.nl | Stap 01

Snijd je brownies in stukken (als je dat nog niet hebt gedaan). Je kan ze in de traditionele vierkantjes snijden, maar ik vind het zelf leuker om met een uitsteekvorm rondjes uit te steken. Dat past beter bij de vorm van de kerstmuts. Zorg ervoor dat het rondje groot genoeg is om je aardbei erop te plaatsen met wat ruimte aan de zijkant zodat je de aardbei kan versieren.

 

Kerstmuts Brownies | Deze Kerstmuts Brownies zijn super schattig en makkelijk om te maken. Een perfect kersthapje. Iedereen is dol op deze brownies met aardbeien.| http://www.cakies.nl | Stap 02

Ik persoonlijk doe altijd eerst even een beetje van de topping op de brownie voor ik de aardbei erop plaats. Zo blijft de aardbei beter plakken op de brownie.

 

Kerstmuts Brownies | Deze Kerstmuts Brownies zijn super schattig en makkelijk om te maken. Een perfect kersthapje. Iedereen is dol op deze brownies met aardbeien.| http://www.cakies.nl | Stap 03

Plaats vervolgens de aardbei er bovenop en spuit rond de aardbei een lijntje, of zoals ik heb gedaan wat bolletjes en een klein bolletje bovenop de aardbei om de aardbei op een kerstmuts te laten lijken.

 

Kerstmuts Brownies | Deze Kerstmuts Brownies zijn super schattig en makkelijk om te maken. Een perfect kersthapje. Iedereen is dol op deze brownies met aardbeien.| http://www.cakies.nl | Stap 04

Ik heb bolletjes rondom de aardbei gespoten, maar  je kan uiteraard elke vorm rondom de aardbei spuiten die je wilt om de rand van de kerstmuts te maken. Zolang het nog maar op een kerstmuts lijkt. Het kleine puntje bovenop maakt het geheel helemaal af en laat de aardbeien echt op kerstmutsjes lijken.

Deze kerstmuts brownies zien er niet alleen schattig uit, ze zijn ook super lekker!

Voor deze Kerstmuts Brownies heb ik mijn Bere-slechte Brownies recept gebruikt en mijn Klassieke Botercrème. Maar je kan uiteraard elke brownie of mini cupcake gebruiken met een topping naar keuze. Ik heb ongeveer een halve hoeveelheid van mijn klassieke botercrème recept gebruikt, maar de hoeveelheid die je nodig hebt hangt af van hoeveel je gebruikt om de brownies te versieren.

 

Deze Kerstmuts Brownies zijn super schattig en makkelijk om te maken. Een perfect kersthapje. Iedereen is dol op de brownies met aardbeien.

Dit is zo’n leuk en makkelijk recept om te maken voor de kerst, ik zou zeggen, probeer het zelf!

Laat me weten wat voor moois jij ervan maakt door een foto te plaaten op social media met #bakcakies

.Deze Kerstmuts Brownies zijn super schattig en makkelijk om te maken. Een perfect kersthapje. Iedereen is dol op de brownies met aardbeien.

Print
Kerstmuts Brownies
Deze Kerstmuts Brownies zijn super schattig en makkelijk om te maken. Een perfect kersthapje. Iedereen is dol op deze brownies met aardbeien.
Kerstmuts Brownies | Deze Kerstmuts Brownies zijn super schattig en makkelijk om te maken. Een perfect kersthapje. Iedereen is dol op deze brownies met aardbeien.| http://www.cakies.nl
Stemmen: 6
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 0 minuten
Porties
kerstmuts brownies
Ingrediënten
Overige benodigdheden
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 0 minuten
Porties
kerstmuts brownies
Ingrediënten
Overige benodigdheden
Kerstmuts Brownies | Deze Kerstmuts Brownies zijn super schattig en makkelijk om te maken. Een perfect kersthapje. Iedereen is dol op deze brownies met aardbeien.| http://www.cakies.nl
Stemmen: 6
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Snijd de brownies in vierkantjes of rondjes.
  2. Plaats een klein beetje topping boven op de brownie om de aardbei op de plakken.
  3. Versier de aardbei rondom aan de onderkant met een klein toefje bovenop om het op een Kerstmuts te laten lijken.
Notities
  • Brownies recept: Bere-slechte Brownies
  • Botercreme recept: Klassieke Botercrème
  • Je kan een topping naar keuze gebruiken, bijvoorbeeld, witte chocolade ganache, slagroom, botercrème, royal icing, etc. Zolang het maar stevig genoeg is om z'n vorm te behouden na het spuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home