Muffins Die Smaken Naar Donuts! | Kaneel En Suiker Muffins
Kaneel en Suiker Muffins staan vandaag op het menu om te maken. Het luistert bij mij de laatste tijd wel erg nauw als het gaat om plaatsen van nieuwe berichten. Ik probeer op zijn minst een artikel per week te plaatsen en dan het liefst op vrijdag. De laatste paar weken heb ik het alleen zo enorm druk gehad dat ik door mijn voorraad van voorbereide recepten heen ben en nu in het weekend aan het schrijven en editen ben. Binnenkort hou ik weer een “receptenmaak- en baksessie”, hopelijk ben ik dan snel weer op het goede spoor van regelmatig berichten plaatsen op elke vrijdag. Tot die tijd hoop ik dat jullie mij vergeven voor mijn onregelmatige berichten!
Maar goed, laten we weer verder gaan met het heerlijke werk. Ik begin maar meteen met te zeggen dat ik dit recept niet zelf heb bedacht. Ik kwam dit recept voor kaneel en suiker muffins voor het eerst tegen op de Tasty Kitchen website. Het recept is daar geplaatst door lemanda. Later kwam ik dit recept op nog meer sites tegen, maar vanaf ik het bij Tasty Kitchen heb gelezen wist ik dat ik het wel uit MOEST proberen. Het klonk zo heerlijk, kaneel en suiker, twee van mijn favoriete ingrediënten! Ik heb nog een beetje vanille extract aan het recept toegevoegd, maar verder heb ik het recept intact gehouden. Het is nou eenmaal lekker zoals het is!
Kaneel en Suiker Muffins Maken
Dit is wat je moet doen.
Zoals altijd begin je eerst met het verzamelen van al je ingrediënten. Olie, bloem, zout, kaneel, melk, suiker en bakpoeder. Niet op de foto zijn nog vanille extract en voor de topping nog extra suiker, kaneel en boter.
In een kom meng je bloem, bakpoeder, zout, nootmuskaat en kaneel.
Voeg in een andere kom ei en melk,
Olie,
Suiker en vanille extract toe.
Meng het geheel tot het net opgenomen is, meng het niet te veel. Je hoeft dit niet in een elektrische mixer te doen. Ik heb het in een elektrische mixer gedaan omdat ik op dat moment net een nieuwe mixer had en het voor elk kleine dingetje wilde gebruiken 🙂
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en spatel alles voorzichtig door elkaar. Let op dat je het mengsel niet te veel door mengt. Meng totdat alles net is samengevoegd. Het is niet erg als er nog een paar klontjes zijn. Zoals ik al zei bij de Goji Bessen Muffins, Love the lumps!
Neem nu het kaneel en suiker muffins mengsel en vul je beboterde en met bloem bestoven muffinvorm. Ik heb een mini muffinvorm gebruikt omdat ik vind dat mini muffins schattig zijn. Maar je kan gerust een normaal muffinvorm gebruiken. Vul je muffinvorm ongeveer 3/4. Plaats in een voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten in het midden van de oven, of tot de muffins goed zijn gerezen en als je er in het midden met een satéstokje in prikt deze er droog uitkomt.
Terwijl je muffins in de oven staan maak je alvast de topping klaar. Meng de suiker met de kaneel en doe in een kom. Smelt de boter en plaats die in een andere kom.
Als de muffins nog heet zijn, schud ze uit de muffinvorm en bedek ze direct met de topping. Dip ze eerst in de boter, zorg dat de muffin helemaal bedekt is.
Dip ze vervolgens in de kaneelsuiker.
Zorg er weer voor dat de kaneel en suiker muffin volledig bedekt is. Het is even een rommelig werkje, maar geloof me, het is de rotzooi waard!
Als de muffin volledig bedekt is met suiker, plaats ‘m op een rooster om af te koelen. Herhaal dit proces nu voor alle andere muffins!
Uiteindelijk eindig je met een heerlijke batch kaneel en suiker muffins die smaken naar donuts! Het zijn een van mijn favoriete muffins. Het zijn eigenlijk muffins voor bij het ontbijt, maar deze mini versies kan ik de hele dag wel eten!
Probeer het zelf maar eens, als je net zo’n kaneel en suiker fan bent als ik weet ik zeker dat je ze heerlijk zal vinden. Ze zijn heerlijk, licht en gewoon lekker!
Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
mini muffins |
- 300 gr patent bloem
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl vanille extract
- 80 ml olie
- 165 gr suiker
- 1 ei
- 185 ml melk
Ingrediënten
Muffins
|
- Beboter een muffinvorm en bestrooi met bloem.
- In een kom, meng bloem, bakpoeder, zout, nootmuskaat en kaneel.
- In een andere kom, meng olie, suiker, ei, vanille extract en melk.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en spatel alles voorzichtig door elkaar. Let op dat je het mengsel niet te veel door mengt. Meng zodat alles net is samengevoegd. Klontjes zijn geen probleem.
- Bak op 175°C voor 15-20 minuten in het midden van de oven, of tot de muffins goed zijn gerezen en als je er in het midden met een satéstokje in prikt deze er droog uitkomt.
- Smelt ondertussen de boter in een schaal. Meng in een andere schaal de suiker en kaneel.
- Schud de muffins uit de muffinvorm als ze nog heet zijn. Dip vervolgens de muffins in de boter, bedek volledig, en daarna in de suiker/kaneel mix. Laat afkoelen.
Hoi Rachel, vanmiddag heb ik deze muffins gemaakt en ik vind ze geweldig lekker! Hoe kun je ze het beste bewaren?
Hi Esther,
Vers zijn ze natuurlijk het lekkerste 😉
Maar, als ze dan niet meteen op zijn, dan bewaar ik ze meestal in een goed afgesloten bak of zak in de vriezer, ik pak ze dan eerst even in plasticfolie in (blijft ongeveer een maand goed). Als ik ze niet in de vriezer bewaar dan doe ik ze in een goed afgesloten plastic bak met boven en onder keukenpapier om vocht te absorberen (blijft een paar dagen goed).
Heerlijk! Heb ze vandaag gemaakt voor mijn dochter voor de paaslunch op school groep 4 en mijn eigen verjaardag. Leuk om te doen ook!
Hi Mirjam,
Wat leuk om te horen dat je de muffins gemaakt hebt en heerlijk vindt 😀 Fijn om te horen dat ze in de smaak zijn gevallen.
Dit ziet er echt heel erg lekker uit!
Dankjewel. Ik vind ze zelf ook heerlijk!:D
Als variatie kun je ook kaneel suikerbolletjes toevoegen aan het beslag
Had ook al een keer een soortgelijk recept van allrecipes geprobeerd http://allrecipes.com/recipe/donut-muffins/detail.aspx En daar zit dus ook geen ei in.
Ik vond die veels te machtig. Deze vind ik veel lekkerder! bedankt voor het lekkere recept!
Leuk! Ik ben blij dat je deze versie lekker vindt 🙂
Hmm! Lijkt me erg lekker, ga deze morgen avond maken!
Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Ik heb ze van het weekend nog voor een babyshower op tafel gezet en iedereen was er weer dol op 🙂