Onweerstaanbare Speculaas Popcorn

Direct naar het recept


Dit Speculaas Popcorn recept heb ik bedacht omdat ik dol ben op speculaas. Gedurende de herfst en de winter is speculaas de smaak die de boventoon voert. Nu de herfst is begonnen begint het bij mij ook weer te kriebelen om iets met speculaas te eten. Ik was niet van plan om iets nieuws te maken, maar toen ik het idee kreeg om Speculaas Popcorn the maken, moest ik er gewoon meteen mee aan de slag! Ik had er zoveel zin in dat ik niet eens de tijd heb genomen om de belichting voor de stap-voor-stap foto’s zo goed mogelijk neer te zetten. Excuses dus als de foto’s niet super goed zijn.

Snel en Makkelijke Speculaas Popcorn

Ik ben ook nog eens vergeten om een foto te maken van al m’n ingrediënten, maar als het goed is kan je de meeste wel zien in de steelpan op onderstaande foto.

Speculaas Popcorn Recept - Stap 1

Doe boter, suiker, water, een beetje vanille extract, zout, en speculaaskruiden (koekkruiden) in een steelpan.

Ik heb de verhoudingen in onderstaande recept opgeschreven, maar dit recept is heel makkelijk aan te passen naar je eigen smaak. Als je een sterkere speculaas smaak wilt kan je gerust een beetje meer speculaaskruiden (koekkruiden) toevoegen. Wees creatief 😀

 

Speculaas Popcorn Recept - Stap 2

Kook het mengsel al roerende op een laag vuur, tot de suiker gesmolten is.

 

Speculaas Popcorn Recept - Stap 3

Doe de popcorn in een kom en schenk er het mengsel over.

 

Speculaas Popcorn Recept - Stap 4

Meng het mengsel met een lepel door de popcorn tot alle popcorn een laagje heeft.

 

Speculaas Popcorn Recept - Stap 5

Schenk de popcorn op een met bakpapier bekleed bakblik.

 

Speculaas Popcorn Recept - Stap 6

Verdeel de popcorn over het bakblik en plaats in de oven.

 

Speculaas Popcorn Recept - Stap 7

Meng de popcorn om de paar minuten.

 

Speculaas Popcorn Recept - Stap 8

Haal de popcorn uit de oven en laat het afkoelen. Roer nog om de paar minuten terwijl de popcorn afkoelt.

 

Speculaas Popcorn Recept - Stap 9

Je eindigt met een prachtig uitziend, heerlijke kom vol knapperige Speculaas Popcorn. Ik vind dit echt een lekkere herfst- en winterversie van de klassieke popcorn snack. Laat me weten wat jij ervan vindt.

BEWAAR DE PIN VOOR LATER > http://pin.it/BwBvj3e

Onweerstaanbare Speculaas Popcorn (Recept)

Print
Onweerstaanbare Speculaas Popcorn
Speculaas Popcorn is de perfecte snack voor de herfst en de winter. Dit recept is super lekker en makkelijk om te maken. Een onweerstaanbare snack die je lekker trek naar speculaas zeker zal stillen gedurende het herfst- en winterseizoen. Een lekker recept voor Sinterklaas!
Onweerstaanbare Speculaas Popcorn (Recept)
Stemmen: 7
Score: 4.71
Jij:
Stem op dit recept!
Type Snacks
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
Type Snacks
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
Onweerstaanbare Speculaas Popcorn (Recept)
Stemmen: 7
Score: 4.71
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Neem een grote kom en plaats daar de popcorn in.
  3. Doe in een steelpan de boter, suiker, water, vanille extract, zout en koekkruiden/speculaaskruiden en kook het geheel al roerende op een laag vuur tot de suiker is gesmolten.
  4. Schenk het botermengsel over de popcorn, schud en meng met een lepel tot alle popcorn volledig bedekt is.
  5. Verspreid de popcorn gelijkmatig over de met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak op 150°C gedurende 10-15 minuten. Roer het mengsel om de drie of vier minuten. Neem uit de oven en blijf het mengsel om de paar minuten roeren. Terwijl het mengsel afkoelt zal de popcorn lekker knapperig worden.
Notities
  • Voeg wat meer koekkruiden/speculaaskruiden toe voor een sterkere speculaas smaak.
  • Speculaaskruiden zelf maken is heel makkelijk. Bekijk mijn recept om zelf Speculaaskruiden te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home