Onweerstaanbare Speculaas Popcorn
Dit Speculaas Popcorn recept heb ik bedacht omdat ik dol ben op speculaas. Gedurende de herfst en de winter is speculaas de smaak die de boventoon voert. Nu de herfst is begonnen begint het bij mij ook weer te kriebelen om iets met speculaas te eten. Ik was niet van plan om iets nieuws te maken, maar toen ik het idee kreeg om Speculaas Popcorn the maken, moest ik er gewoon meteen mee aan de slag! Ik had er zoveel zin in dat ik niet eens de tijd heb genomen om de belichting voor de stap-voor-stap foto’s zo goed mogelijk neer te zetten. Excuses dus als de foto’s niet super goed zijn.
Snel en Makkelijke Speculaas Popcorn
Ik ben ook nog eens vergeten om een foto te maken van al m’n ingrediënten, maar als het goed is kan je de meeste wel zien in de steelpan op onderstaande foto.
Doe boter, suiker, water, een beetje vanille extract, zout, en speculaaskruiden (koekkruiden) in een steelpan.
Ik heb de verhoudingen in onderstaande recept opgeschreven, maar dit recept is heel makkelijk aan te passen naar je eigen smaak. Als je een sterkere speculaas smaak wilt kan je gerust een beetje meer speculaaskruiden (koekkruiden) toevoegen. Wees creatief 😀
Kook het mengsel al roerende op een laag vuur, tot de suiker gesmolten is.
Doe de popcorn in een kom en schenk er het mengsel over.
Meng het mengsel met een lepel door de popcorn tot alle popcorn een laagje heeft.
Schenk de popcorn op een met bakpapier bekleed bakblik.
Verdeel de popcorn over het bakblik en plaats in de oven.
Meng de popcorn om de paar minuten.
Haal de popcorn uit de oven en laat het afkoelen. Roer nog om de paar minuten terwijl de popcorn afkoelt.
Je eindigt met een prachtig uitziend, heerlijke kom vol knapperige Speculaas Popcorn. Ik vind dit echt een lekkere herfst- en winterversie van de klassieke popcorn snack. Laat me weten wat jij ervan vindt.
BEWAAR DE PIN VOOR LATER > http://pin.it/BwBvj3e
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
portie |
- 175 g popcorn gepoft
- 40 g boter
- 50 g suiker
- 1 el water
- 1/4 tl vanille extract
- 1/4 tl zout
- 1 tl koekkruiden / speculaaskruiden
Ingrediënten
|
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Neem een grote kom en plaats daar de popcorn in.
- Doe in een steelpan de boter, suiker, water, vanille extract, zout en koekkruiden/speculaaskruiden en kook het geheel al roerende op een laag vuur tot de suiker is gesmolten.
- Schenk het botermengsel over de popcorn, schud en meng met een lepel tot alle popcorn volledig bedekt is.
- Verspreid de popcorn gelijkmatig over de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak op 150°C gedurende 10-15 minuten. Roer het mengsel om de drie of vier minuten. Neem uit de oven en blijf het mengsel om de paar minuten roeren. Terwijl het mengsel afkoelt zal de popcorn lekker knapperig worden.
- Voeg wat meer koekkruiden/speculaaskruiden toe voor een sterkere speculaas smaak.
- Speculaaskruiden zelf maken is heel makkelijk. Bekijk mijn recept om zelf Speculaaskruiden te maken.