Spekkoekkruiden
Spekkoekkruiden kon je vroeger nog wel eens in de toko vinden, maar tegenwoordig zie je het niet meer. Als je spekkoek wilt maken dan hoort daar uiteraard ook een goed kruidenmengsel bij. Spekkoekkruiden zijn een geurig mengsel van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en kardemom. Het kruidenmengsel lijkt sterk op speculaaskruiden en het Amerikaanse pumpkin spice kruidenmengsel. Speculaaskruiden/Koekkruiden worden ook vaak als vervanging gebruikt.
Zelf Spekkoekkruiden Maken
Het is heel makkelijk om je eigen spekkoekkruidenmengsel te maken. Meng gewoon kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en cardamom met elkaar.
Vervolgens kan je het kruidenmengsel in een goed afgesloten potje bewaren. Je kan het kruidenmengsel onder andere gebruiken voor taarten en koekjes.
Prep Tijd | 5 minuten |
Porties |
portie |
Ingrediënten
- 4 eetlepels kaneelpoeder
- 2 eetlepels nootmuskaatpoeder
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel kardemompoeder
Ingrediënten
|
Notities
- Spekkoekkruiden lijken sterk op speculaaskruiden en kunnen gebruikt worden in o.a. taarten en koekjes.
- Soms wordt er ook anijszaad toegevoegd aan spekkoekkruiden. Als je van anijs houdt dan kan je 1 theelepel gemalen anijszaad toevoegen aan het kruidenmengsel.