Super Lekkere Citroen En Limoen Cakejes

Ik heb deze citroen en limoen cakejes tegelijkertijd gemaakt met wat chocola en chili cakejes om mee te nemen naar een barbecue met wat oude buren. Deze citroen en limoen cakejes gingen er snel doorheen! Iedereen vond ze super lekker.
Oke, misschien niet iedereen… mijn kleine neefjes dachten dat de citroen cakejes vanille cakejes waren. Dus toen ze na een hap erachter kwamen dat het geen vanille was vonden ze ze meteen niet lekker meer… Ik geef ze gewoon nog wat extra tijd om hun smaakpapillen wat meer te ontwikkelen en dan weet ik zeker dat ze ze net zo lekker zullen vinden als alle anderen!
Het eerste wat je zult moeten doen is 15-20 papieren cakevormpjes op een bakplaat of in een muffinvorm plaatsen.
Pak vervolgens al je ingrediënten erbij, boter, bakmeel, vanille extract, karnemelk, suiker, eieren, citroenrasp en limoen botercrème (niet op de foto, sorry!).
Doe de boter in een kom.
Voeg de suiker toe.
En de citroenrasp.
Voeg daar bovenop de vanille extract toe en mix het geheel met een elektrische mixer tot het mooi en romig is.
Klop de eieren los terwijl het botermengsel in de mixer is.
Voeg de karnemelk toe aan de eieren.
En meng het samen.
Ik schenk graag het mengsel in een klein kannetje zodat ik het straks makkelijk bij het boter mengsel kan schenken.
Het is nu tijd om te kijken hoe het met je botermengsel gaat. Het moet er luchtig en romig uit zien zoals dit.
Jep, zoals dit, als je de foto’s kon ruiken dan zou je begrijpen waarom ik een tweede foto van het romige mengsel heb toegevoegd. Ziet het er nu niet al heerlijk uit?
Oke, ik zal stoppen met kwijlen en doorgaan met het recept (Ik hoor je wel!).
Het is nu tijd om de helft van het eiermengsel toe te voegen aan het boter mengsel. Mix het geheel tot het ei is opgenomen in het beslag.
Voeg vervolgens de helft van het meel toe aan het botermengsel en mix het geheel tot het meel is opgenomen in het beslag.
Voeg nu de rest van het eiermengsel toe en mix tot het in het beslag is opgenomen.
En de rest van het meel en meng het tot de meel volledig is opgenomen in het beslag. Dat is het, je beslag is klaar!
Vul nu de papieren cakevormpjes ongeveer 2/3 met het beslag. Ik gebruik hier meestal een ijsschep voor.
Vul al je papieren cakevormpjes en bak in de oven voor zo’n 25-30 minuten.
Als je met een satéstokje in de cakejes prikt en het stokje komt er droog uit zijn je cakejes klaar en kunnen ze uit de oven worden gehaald!
Haal ze uit de muffinvorm en laat ze op een rekje afkoelen.
Als de cakejes zijn afgekoeld is het tijd om je Limoen Botercréme erbij te pakken en in een spuitzak te doen.
Spuit zo veel of zo weinig van de Te Gekke Limoen Botercreme op je cakejes als je wilt in wat voor vorm je ook wilt.
Ik heb er nog wat gele en groene discodip of zoals wij ze thuis noemen, muisjes, erop gestrooid als een laatste detail.
Deze cakejes waren echt super en zijn extra lekker op een warme dag als je zin hebt in iets zoets met een hint van de frisheid van citroen en limoen.
Ik zou zeggen, probeer ze gewoon en laat me weten wat je er van vindt!

Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
cakejes |
- 3 eieren
- 250 gr boter zacht
- 160 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1/2 tl amandel essence
- 50 ml karnemelk
- 200 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 2 citroenrasp rasp van 2 citroenen
- 1 portie limoen botercrème Te Gekke Limoen Botercréme
Ingrediënten
| ![]() |
- Verwarm de oven voor op 175°C. Zet 15-20 papieren cakevormpjes op een bakplaat of in een muffinvorm.
- Mix boter, suiker, vanille en citroenrasp in een mixer op medium hoge snelheid.
- Klop eieren los in een kom en voeg hier de karnemelk aan toe.
- Als het botermengsel romig is, voeg hier de helft van het eiermengsel aan toe. Als het eiermengsel is opgenomen, vervolgens de helft van het meel toevoegen. Als het meel is opgenomen in het beslag de andere helft van het eiermengsel toevoegen en vervolgens de andere helft van het meel. Nog een halve minuut mixen en het beslag verdelen over de vormpjes. Ongeveer 2/3 gevuld.
- Bak de cakejes circa 25-30 minuten totdat ze stevig aanvoelen. Als je er met een satéstokje in prikt moet deze er droog uitkomen. Laat ze een poosje afkoelen en zet ze op een rooster.
- Spuit cakejes met Limoen Botercrème.
Je kan mijn recept voor Te Gekke Limoen Botercréme gebruiken om de topping te maken.