Verrassend Lekkere Chocola En Chili Cakejes
Ik heb al vele mensen verrast door chili in mijn chocolade cakejes te doen. Allemaal waren ze ook erg verrast hoe lekker deze combinatie eigenlijk is. Ik moet zeggen, ik heb dit niet zelf bedacht, ik zag het in een van mijn receptenboeken en heb het enigszins aangepast naar mijn eigen smaak 🙂
Chocola en chili is in veel landen ook niet zo een hele rare combinatie. In Mexico is het vrij normaal om een beetje chocola in de chili con carne te doen. Geloof me, de combinatie van de hitte van de chili met de zoetheid van de chocola is gewoon heerlijk!
Laten we beginnen!
Neem eerst je benodigdheden erbij. Er is niets vervelender dan aan je recept te beginnen om vervolgens weer terug te gaan om iets te pakken dat je bent vergeten. Een goed begin is het halve werk!
Doe nu papieren cakevormpjes in je muffinblik.
Doe boter in een kom van een elektrische mixer.
Voeg de suiker toe.
En de vanille extract en start met mixen tot het mooi romig is.
Klop ondertussen een eitje los.
Voeg de karnemelk toe aan het ei.
Meng het ei met de karnemelk.
Zeef bakmeel en cacaopoeder.
Voeg de chili toe aan het meel- en cacaomengsel.
Het is nu tijd om naar het botermengsel te kijken. Het zou er mooi en romig uit moeten zien.
Doe de mixer weer aan op een medium snelheid en voeg de helft van het eiermengsel toe.
Als het eiermengsel is opgenomen voeg je de helft van het meelmengsel toe.
Als het meelmengsel is opgenomen voeg je de rest van het eiermengsel toe. Let op: Als je net zoals ik een deksel op je mixer hebt, vergeet dan niet het deksel open te doen voordat je het eiermengsel toevoegt, anders eindig je met net zo’n rotzooi als ik… Je kan op de foto zien hoe ik er een beetje een rotzooitje van gemaakt hebt…
Voeg nu het overgebleven meelmengsel toe.
Het is nu tijd om je heerlijke pure chocola (ja, het moet pure chocola zijn) toe te voegen. Ik heb een chocolade reep in stukjes gehakt, maar je kan ook chocoladestukjes los kopen.
Ziet dat er nu al niet heerlijk uit??
Mix nu snel in een paar seconden de chocola door het beslag.
Schep nu het chocoladebeslag in je muffin blik.
Vul je muffinblik en plaats het in de oven.
Als ze eenmaal klaar zijn moeten ze er ongeveer zo uit zien. Je kan zien waar een paar van de chocola stukjes aan de bovenkant gesmolten zijn, mmmm……
Haal de cakejes uit het blik en laat ze op een rooster afkoelen.
Voeg nu je topping toe. Ik heb gekozen om er een Baileys en Chocola botercreme op te doen.
Eenmaal bedekt met de topping besprenkel je je cakejes met wat chili en chocoladeschilfers.
Je kan ze ook besprenkelen met wat hagelslag. Hier is er een met dezelfde botercrème, het ziet er alleen iets donkerder uit omdat ik iets meer cacaopoeder aan de botercrème had toegevoegd.
Dit wil je toch gewoon meteen opeten?!
Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
cakejes |
- 3 eieren
- 250 gr zachte boter
- 160 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 50 ml karnemelk
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 el cacaopoeder
- 2 tl chilipepers gemalen
- 100 gram pure chocola 70%, in stukjes gehakt
- Chocola en Baileys botercrème
- chilipepers gemalen (ter decoratie)
- hagelslag (ter decoratie)
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 175°C. Zet 15-20 papieren cakevormpjes op een bakplaat of in een muffinvorm.
- Mix boter, suiker en vanille in een mixer op medium snelheid.
- Klop eieren los in een kom en voeg hier de karnemelk aan toe. Zet aan de kant.
- Zeef in een andere kom het bakmeel, cacaopoeder en voeg de gemalen chilipeper toe.
- Als het botermengsel romig is, voeg hier de helft van het eiermengsel aan toe. Als het eiermengsel is opgenomen vervolgens de helft van het meelmengsel toevoegen. Als het meel is opgenomen in het beslag de andere helft van het eiermengsel toevoegen en vervolgens de andere helft van de meel. Nog een halve minuut mixen en het beslag verdelen over de vormpjes. Ongeveer 2/3 gevuld.
- Bak de cakejes circa 25-30 minuten totdat ze stevig aanvoelen. Als je er met een satéstokje in prikt moet deze er droog uitkomen. Laat ze een poosje afkoelen en zet ze op een rooster.
- Bedek de cakejes met Chocola en Baileys botercrème en besprenkel met een klein beetje chilipeper en geraspte chocola of hagelslag.
Je kan mijn Chocola en Baileys Botercreme recept gebruiken voor de topping.