Verslavende Kaneel En Suiker Popcorn

Ik moet toegeven dat Kaneel en Suiker popcorn een van mijn favoriete soorten popcorn is om te maken. Dit Kaneel en Suiker Popcorn recept is ongelofelijk lekker en zooo verslavend! Ik kwam dit recept tegen op AllRecipes en vond het meteen lekker. Zodra ik deze begin te eten kan ik niet meer stoppen!
Zo maak je deze verslavende Kaneel en Suiker Popcorn…
Begin met smelten van boter in een steelpan. Voeg hier suiker, water, (zelfgemaakte) vanille extract, kaneel en zout aan toe.
Kook het mengsel al roerende op een laag vuur tot de suiker is gesmolten.
Schenk het botermengsel over wat gepofte popcorn.
Schud en meng het botermengsel met een lepel tot alle popcorn volledig bedekt is.
Verspreid de met kaneel en suiker bedekte popcorn gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak op 175°C gedurende 10-15 minuten. Roer het mengsel om de drie of vier minuten.
Als de popcorn klaar is en er ongeveer zo uit ziet, neem de bakplaat uit de oven en blijf het mengsel om de paar minuten roeren. Terwijl het mengsel afkoelt zal de popcorn lekker knapperig worden.
Door de popcorn even in de oven te bakken droogt het suiker kaneel mengsel mooi op en wordt je popcorn niet plakkerig.
Eenmaal afgekoeld heb je zo een heerlijke schaal met kaneel en suiker popcorn. Mijn advies, verdubbel, nee, verdriedubbel, nee, verviervoudig het recept! Het is het waard 😉
Probeer dit Kaneel en Suiker Popcorn recept zelf en laat mij weten wat je er van vindt.
BEWAAR PIN: http://pin.it/dgu9yEs
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Neem een grote kom en plaats daar de popcorn in.
- Doe in een steelpan de boter, suiker, water, vanille extract, kaneel en zout en kook het geheel al roerende op een laag vuur tot de suiker is gesmolten.
- Schenk botermengsel over de popcorn, schud en meng met een lepel tot alle popcorn volledig bedekt is.
- Verspreid de met kaneel en suiker bedekte popcorn gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak op 150°C gedurende 10-15 minuten. Roer het mengsel om de drie of vier minuten. Neem uit de oven en blijf het mengsel om de paar minuten roeren. Terwijl het mengsel afkoelt zal de popcorn lekker knapperig worden.
Bekijk mijn recept "Hoe maak je popcorn" om zelf popcorn te maken.
Zalig!!! Dank voor het recept, heb de popcorn vandaag gemaakt. Allemaal lekkere recepten, ga de bojo maken voor de feestdagen, de rozijnen zijn al op rum.
Leuk! Fijn om te horen dat je het lekker vindt.
Ze zijn uit de oven… OH MY GOSH… DELICIOUS!! 1
Haha, I’m glad you like it 😉 Mooi dat het gelukt is, geniet ervan!
Haha, I’m glad you like it 😉 Mooi dat het gelukt is, geniet ervan! 1
Ze zijn uit de oven… OH MY GOSH… DELICIOUS!!
had wel wat meer gemaakt..de ‘saus’ verdubbelt. Maar moeten ze de oven pas uit als ze helemaal niet meer plakken? mijn ovenschaal lag namelijk behoorlijk vol 😀
De popcorn gewoon goed blijven omscheppen als ze in de oven zijn. Ik hoop niet dat je ovenschaal te vol was, ze moeten namelijk wel een beetje ruimte hebben, maar als je goed schept zal het wel goed komen denk ik. Ze moeten niet superveel plakken, maar een klein beetje hoeft niet erg te zijn. Als je ovenschaal niet voor de helft gevuld is met de saus tenminste :D. Als ze tijdens het afkoelen knapperig en ‘droog’ worden dan is het goed gelukt.
had wel wat meer gemaakt..de ‘saus’ verdubbelt. Maar moeten ze de oven pas uit als ze helemaal niet meer plakken? mijn ovenschaal lag namelijk behoorlijk vol 😀 1
De popcorn gewoon goed blijven omscheppen als ze in de oven zijn. Ik hoop niet dat je ovenschaal te vol was, ze moeten namelijk wel een beetje ruimte hebben, maar als je goed schept zal het wel goed komen denk ik. Ze moeten niet superveel plakken, maar een klein beetje hoeft niet erg te zijn. Als je ovenschaal niet voor de helft gevuld is met de saus tenminste :D. Als ze tijdens het afkoelen knapperig en ‘droog’ worden dan is het goed gelukt. 1
Wat een heerlijke recepten! Heb nu de popcorn in de oven staan..ben super benieuwd!
Dankjewel 🙂 Leuk dat je de popcorn aan het proberen bent, ik ben benieuwd hoe het is gelukt en of je het net zo verslavend vindt als ik!