Zelfgemaakte Vanillesuiker
In veel recepten wordt gebruikt gemaakt van vanillesuiker. Vanillesuiker is heel makkelijk om zelf te maken. Bovendien smaakt de eigengemaakte vanillesuiker honderd keer lekkerder dan die uit de winkel.
Het enige wat je nodig hebt is suiker, een vanillestokje en een pot om de suiker in te doen.
Snij het vanillestokje eerst in de lengte door.
Schraap de zaadjes eruit.
Voeg de helft van de suiker in de pot.
Doe de zaadjes bij de suiker.
Meng de zaadjes met de suiker.
Snijd het vanillestokje in drieën (indien nodig, maar als je pot groot genoeg is kun je ervoor kiezen ze heel te laten).
Doe de vanillestokjes bij de suiker.
Schenk de rest van suiker in de pot.
Dat is alles, sluit de pot goed af en schud en roer de suiker af en toe om de vanille goed te verdelen in de suiker. Na 2-3 weken zal de vanille goed opgenomen zijn in de suiker om te worden gebruikt. Na enige tijd kan de suiker enigszins bruin worden dan weet je dat je suiker een heerlijke vanillesmaak heeft.
Gebruik vanillesuiker in je koffie, thee of bij het bakken van je baksels. 😀
Prep Tijd | 5 minuten |
Passieve Tijd | 2 weken |
Porties |
500 ml pot |
- 500 g suiker gebruik fijne suiker
- 1 vanillestokje
Ingrediënten
|
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er uit.
- Indien nodig (afhankelijk van de grootte van je pot) snijd je vanillestokje in drieën.
- Voeg de helft van de suiker in een pot en meng met de vanillezaadjes. Voeg de vanillestokjes bij de suiker en vul de pot met de rest van de suiker.
- Roer af en toe om de zaadjes goed door te mengen in de suiker. Na 2-3 weken is de vanille goed opgenomen in de suiker en klaar voor gebruik.
- De vanillesuiker krijgt na enige tijd een lichtbruine kleur.
- Als je een vanillestokje voor een ander recept hebt gebruikt, gooi deze dan niet weg, maar voeg het toe aan de vanille suiker (zorg wel dat het stokje gedroogd is). Je kan nooit genoeg vanillestokjes aan de suiker toevoegen.
- Zorg dat je de suiker in een goed afgesloten pot bewaard.