Zoete Honing Popcorn

Vorige week vertelde ik al dat ik laatst opeens zin had om zelf popcorn te maken. De eerste smaak die ik uit wilde proberen was honing popcorn. Nadat ik een paar receptjes had uitgeprobeerd kwam ik bij het recept van Pat Daniels welke ik iets heb aangepast om mijn perfecte popcorn te kunnen maken.
Zoete Honing Popcorn Maken
Dit is wat ik heb gedaan…
Begin wat boter te smelten in een steelpannetje.
Voeg je honing en zout toe en kook op een lage temperatuur.
Als de honing, zout en boter mooi zijn opgenomen breng dan het mengsel één minuut aan de kook en haal van het vuur af.
Schenk het honingmengsel over de popcorn.
Schud de bak en roer met een lepel om de gepofte popcorn volledig met het honingmengsel te bedekken.
Verspreid de met honing bedekte popcorn gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats het in de oven en bak op 175°C gedurende 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Roer het mengsel om de drie of vier minuten. Let goed op de popcorn, want het kan gemakkelijk aanbranden!
Als de popcorn net zo mooi en goudbruin is geworden als dit neem je het uit de oven. Blijf het mengsel om de paar minuten roeren. Terwijl het mengsel afkoelt zal de popcorn lekker knapperig worden (geen plakkerige honing vingers!).
Uiteindelijk heb je dan een mooie schaal gevuld met honing popcorn. Ziet dat er niet heerlijk uit?!
Deze popcorn moet je gewoon van dichtbij bekijken…
Ooeh, dit wil je toch gewoon meteen opeten?!
Elke keer als ik dit recept maak wil ik weer nieuwe foto’s maken…
BEWAAR DE PIN VOOR ZOETE HONING POPCORN
- Doe de popcorn in een grote kom en zet aan de kant.
- Smelt in een steelpan de boter op een laag vuurtje. Voeg honing, water en zout toe en roer het geheel op een laag vuurtje tot alles mooi is opgenomen. Breng het geheel aan de kook gedurende een minuut en haal het van het vuur. Giet over popcorn, schud de bak om de gepofte popcorn te bedekken. Roer met een lepel om alle popcorn goed met het honingmengsel te bedekken.
- Verspreid de met honing bedekte popcorn gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak op 350°F/175°C gedurende 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Roer het mengsel om de drie of vier minuten. Let goed op de popcorn, want het kan gemakkelijk aanbranden! Neem uit de oven en blijf het mengsel om de paar minuten roeren. Terwijl het mengsel afkoelt zal de popcorn lekker knapperig worden.