Zo breng je eieren snel op kamertemperatuur

Ik had het laatst over de “5 Dingen Die Je Moet Doen voor Je Gaat Bakken“. Één van de dingen die ik noemde was het op kamertemperatuur hebben van je ingrediënten. Een ingrediënt dat in veel recepten wordt gebruikt is eieren. Sommige mensen hebben eieren altijd al op kamertemperatuur, maar er zijn ook mensen die de voorkeur geven om hun eieren in de koelkast te bewaren.

Waarom eieren op kamertemperatuur?

Eieren die op kamertemperatuur zijn, zijn gemakkelijker te mengen met je beslag en zal meer volume geven in tegenstelling tot het gebruik van koude eieren. Koude eieren kunnen een beslag laten schiften en door het gebrek aan volume kunnen je baksels kleiner uitvallen. Door eieren op kamertemperatuur te gebruiken krijg je een mooi glad beslag.

De beste manier om je eieren op kamertemperatuur te krijgen is uiteraard door ze gewoon op tijd, ruim voordat je gaat bakken, uit te halen. Soms ben je dat echter vergeten of moet je gewoon snel iets bakken en heb je geen tijd om te wachten tot een stelletje eieren eindelijk op kamertemperatuur is.

Krijg je eieren snel op kamertemperatuur

Schenk heel erg warm (maar niet heet) kraanwater in een kom en laat de eieren er rustig in glijden. Verzamel in de tussentijd de overige ingrediënten van je recept bij elkaar. Na ongeveer 5-10 minuten zijn de eieren klaar voor gebruik. Als de eieren nog koud aanvoelen laat ze nog wat langer in het warme water liggen. Zodra de eieren niet meer koud aanvoelen zijn ze klaar voor gebruik.

Zo breng je eieren snel op kamertemperatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home