Basis Banketbakkersroom

Direct naar het recept


Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding die vaak wordt gebruikt in bakkerijen en restaurants. Wist je dat het ook heel makkelijk is om zelf te maken? Ik ben dol op zelfgemaakte banketbakkersroom. Ik heb het leren maken tijdens mijn patisseriecursus jaren geleden. Ik ben gek op de klassieke vanille banketbakkersroom, maar ik voeg zelf altijd een vleugje citroen en kaneel toe aan mijn versie van deze heerlijke room.

Zelf Banketbakkersroom Maken

Basis Banketbakkersroom Recept | Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken.| https://www.cakies.nl | Stap 01

Voor mijn versie van banketbakkersroom heb je melk, suiker, eidooiers, bloem, een vanillestokje, citroenschil en een kaneelstokje nodig. Als je een klassieke vanille banketbakkersroom wilt maken dan kan je de citroenschil en het kaneelstokje weglaten. Zorg ervoor dat je het vanillestokje in de lengte doormidden snijdt en de zaadjes, het merg, eruit schraapt.

 

Basis Banketbakkersroom Recept | Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. | https://www.cakies.nl | Stap 02

Doe de melk in een pan en voeg hier het vanillestokje met het merg, de citroenschillen en het kaneelstokje.

 

Basis Banketbakkersroom Recept | Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. | https://www.cakies.nl | Stap 03

Voeg vervolgens de helft van de suiker toe en breng het geheel aan de kook. Roer het af en toe even door. Haal de pan van het vuur zodra de melk begint te koken. Verwijder het vanillestokje, de citroenschil en het kaneelstokje. Als je het makkelijk vindt, kan je het mengsel met een zeef ergens anders in schenken.

 

Basis Banketbakkersroom Recept | Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. | https://www.cakies.nl | Stap 04

Meng vervolgens de eidooiers met de rest van de suiker tot het geheel is opgenomen. Voeg de bloem toe en meng het geheel nogmaals goed door.

 

Basis Banketbakkersroom Recept | Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. | https://www.cakies.nl | Stap 05

Voeg een scheutje van het hete melkmengsel toe aan het eimengsel en meng het goed door. Als je het melk mengsel ergens anders in hebt geschonken, schenk het dan terug in de pan en zet de pan weer op het vuur. Voeg al roerende het eimengsel toe aan het melkmengsel en kook het geheel ongeveer 3-5 minuten door tot de room dikker begint te worden.

 

Basis Banketbakkersroom Recept | Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. | https://www.cakies.nl | Stap 06

Schenk als de room is ingedikt het mengsel in een platte schaal. Ik gebruik meestal een platte roestvrijstalen schaal hiervoor, maar ik had deze toen ik dit recept maakte even niet bij de hand.

 

Basis Banketbakkersroom Recept | Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. | https://www.cakies.nl | Stap 07

Dek de banketbakkersroom af met plasticfolie. Zorg ervoor dat de plasticfolie de bovenkant raakt en aan de room blijft plakken. Dit zorgt ervoor dat er geen velletje vormt op de room. Plaats de banketbakkersroom in de koelkast om verder af te koelen.

 

Basis Banketbakkersroom Recept | Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. | https://www.cakies.nl | Stap 08

Eenmaal afgekoeld zal je zien dat de banketbakkersroom nog iets dikker is geworden en klaar is voor gebruik.

 

Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. Basis Banketbakkersroom Recept.

Ziet dit er niet heerlijk uit? Je kan de banketbakkersroom onder andere gebruiken als vulling voor soesjes.

 

Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. Basis Banketbakkersroom Recept.

 

Print
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken.
Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. Basis Banketbakkersroom Recept.
Stemmen: 10
Score: 4.8
Jij:
Stem op dit recept!
Type Basis, Overig
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
Type Basis, Overig
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. Basis Banketbakkersroom Recept.
Stemmen: 10
Score: 4.8
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Snij het vanillestokje in de lengte door het midden en schraap de zaadjes, het merg eruit.
  2. Doe de melk, vanille zaadjes en het stokje, citroenschil en het kaneelstokje samen met de helft van de suiker in een pan en breng dit aan de kook. Roer het af en toe even door.
  3. Roer ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker los. Voeg vervolgens de bloem toe en meng dit tot een geheel.
  4. Als de melk kookt haal je de pan even van het vuur en haal je de citroenschil, vanillestokje en kaneelstokje eruit. Je kan dit eventueel doen door het mengsel te zeven in een andere pan. Doe een scheutje van de hete melk bij het ei mengsel en meng het goed door.
  5. Zet het melkmengsel weer terug op het vuur en voeg daar al roerende het eimengsel aan toe. Kook het geheel al roerende 3-5 minuten goed door tot de banketbakkersroom wat dikker begint te worden.
  6. Als de banketbakkersroom is ingedikt kan je de pan van het vuur halen en de room overgieten in een platte schaal. Bedek de banketbakkersroom met plasticfolie. Zorg ervoor dat de plasticfolie de banketbakkersroom raakt, op deze manier voorkom je dat er een velletje op je room komt. Plaats de afgedekte banketbakkersroom in de koelkast.
  7. Als de banketbakkersroom is afgekoeld kan je deze gebruiken voor bijvoorbeeld soesjes.
Notities
  • Banketbakkersroom is in de koelkast nog enkele dagen houdbaar.
  • Hoe geler je eidooiers zijn, hoe geler je banketbakkersroom is. Qua smaak maakt het niet uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home