Bere-slechte Brownies (Maar Zo Lekker)
Eindelijk, weer een recept op Cakies! Dit keer is het een brownies recept. Ik weet, het is alweer een tijdje geleden, maar ik ben erg druk geweest met mijn cursus en het opschrijven en fotograferen van deze recepten is niet iets dat je in vijf minuten doet. Om het allemaal nog ingewikkelder te maken heb ik ook nog eens besloten om een video van dit makkelijke brownie recept te maken. Ja, ja! Mijn eerste video recept ooit! Het was erg leuk om te maken. Ik heb ook vooral geleerd wat ik NIET moet doen voor mijn volgende video (ja, als de tijd mij mee zit, zullen er meer volgen :))
Maar voor ik te veel in ga op het hele video gebeuren, laat ik eerst eens vertellen waarom deze heerlijke brownies zooo slecht voor je zijn! Ik maak deze brownies nu al een aantal jaar en iedereen die ze proeft is er dol op. Dan moet ik ze het slechte nieuws vertellen, deze brownies zijn slecht, bere-slecht. Er zit genoeg suiker in dit brownies recept om twee taartjes (!) mee te kunnen maken. Maar daarom zijn ze ook zoooo lekker!
Brownies Recept op Video!
Deze brownies zijn ook heel erg makkelijk om te maken. Kijk maar naar de video hieronder!
[noot: deze video is gemaakt in 2012!]
En?? Wat vind je van mijn eerste recept video? Ik ben er wel tevreden mee, er zijn wel wat dingen die ik anders zou doen, zoals…:
- Overdag filmen.
Ik heb deze video ’s avonds gefilmd, je ziet dus een soort gelige gloed van het licht. Ik vind dat zelf niet zo mooi. - Niemand zal de muziek goed vinden.
Ik heb verschillende mensen om hun mening gevraagd m.b.t. de muziek, maar niemand gaf me daar nou echt een duidelijk antwoord op. Het maakt dus eigenlijk niet uit wat voor muziek ik onder het filmpje plaats, alle liedjes zullen op een gegeven moment irritant worden…
Aan De Slag Met Het Brownies Recept
Zoals altijd, verzamel eerst al je ingrediënten: boter, cacao poeder (ongezoet), suiker, heel veel suiker, eieren, vanille extract (niet op de foto), bloem, bakpoeder, zout en pure chocolade.
Vet vervolgens een brownie blik in en bekleed met bakpapier.
Plaats een schaal op een pan met warm water (au bain marie).
Voeg boter toe.
En chocola.
En laat het geheel langzaam smelten. Of doe zoals ik dat doe en duw de chocola in de boter in de hoop dat het sneller zal smelten.
In het begin zal het er dan zo uit zien en vraag je je af waarom je niet gewoon het geduld kan hebben om het langzaam te laten smelten.
Maar vrij snel zal het langzaam maar zeker toch echt in elkaar beginnen te smelten. Dan ga je dus roeren.
Als het er naar uit ziet dat je boter en chocola helemaal gesmolten zijn roer je het nog even goed door elkaar.
Je houdt dan een mooi glimmende boter- en chocolademengsel over. Haal vervolgens de schaal van de pan met water af en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg de cacaopoeder toe.
En de suuuiiiiiiiiiker 🙂
Meng het geheel rustig door elkaar. Let op dat je niet te hard gaat roeren anders is je hele keuken straks onder de cacaopoeder.
Als de cacaopoeder eenmaal is opgenomen kan je het even goed mengen.
Voeg nu een voor een de eieren toe en roer tussen elk ei.
Ja, echt even goed roeren na elke ei!
Voeg vervolgens de vanille toe en roer nog een keer.
Het is nu het moment om de bloem toe te voegen.
Op dit moment kan je een of twee keer de bloem even roeren.
Voeg vervolgens de bakpoeder toe en meng tot het een glad geheel is en de bloem goed is opgenomen in het beslag. Zorg dat je het beslag niet te veel mengt, het beslag zou een mooie zijdezachte, glimmende structuur moeten hebben. Zodra je die consistentie ziet stop je met mengen, je wilt het beslag niet te veel mengen.
Schenk het mengsel in het brownie blik.
Blijf schenken tot het hele mengsel in je blik is.
Eventueel kan je je brownie mengsel nog even uitspreiden in je blik mocht dat nodig zijn.
Plaats vervolgens je blik in de oven voor 35-45 minuten op 175°C.
Eenmaal gebakken en uit het blik zal het er ongeveer zo uit moeten zien. Laat de brownie goed afkoelen. Neem vervolgens een mes en snij het in vierkantjes.
Ziet dat er nou niet lekker uit??!
Hier heb ik nog een fotootje waar je de lekkere chocolade stukjes ziet die elke brownie zou moeten hebben. Een brownie moet niet licht en luchtig zijn, maar bomvol chocolade!
Ik hoop dat je dit brownies recept lekker vindt 🙂
BEWAAR DE PIN: http://pin.it/0FEXY5Q
Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
brownies |
- 225 g boter
- 65 g cacao ongezoete chocolade
- 400 g suiker
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract
- 160 g patent bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 200 g pure chocola 70% of hoger
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een brownie blik (20-23cm) in en beleed met bakpapier.
- Smelt boter en chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voeg cacao en suiker toe en meng tot het opgenomen is in het beslag.
- Voeg eieren en vanille toe, meng het goed.
- Voeg vervolgens bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot het een glad geheel is en de bloem goed is opgenomen in het beslag. Zorg dat je het beslag niet te veel mengt, het beslag zou een mooie zijdezachte, glimmende structuur moeten hebben,
- Schenk het mengsel in het brownie blik en plaats in het midden van de oven voor 35-45 minuten op 175°C.
- Laat de brownie goed afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de brownie in blokjes snijden.
Hi
Mijn Brownie is gezakt en erg smeuiig van binnen. Wat is er mis gegaan? Wij vonden het wel erg lekker. Maar zou het wel wat steviger willen
Hoe ziet ongezoete cacaopoeder eruit? Welk merk?
Hi Merel, je kan ongezoete cacaopoeder in de supermarkt vinden onder verschillende merken.
Ik gebruik wel eens cacaopoeder van het merk Droste, deze is o.a. te koop bij Albert Heijn:
https://www.ah.nl/producten/product/wi34023/droste-cacao
Bedankt voor de reactie. Helaas heeft de ah deze niet meer in het assortiment. Ik heb nu een pot gekocht van dit merk
https://www.denotenshop.nl/cacao-poeder-raw-bio-100-gram-raw-organic-food.html?gclid=CjwKCAiA8ov_BRAoEiwAOZogwSrEh1Xotq02P1QHUpV3swgrGP8xYODjxDlh0_5ArJkb6zDv-xTwdhoCQ_0QAvD_BwE
(100% natuurlijke cacao poeder, gemaakt van 100% pure cacao.) kan het daar ook mee?
Ik denk het wel, ziet er goed uit. Als het maar geen Nesquick is oid.
Mocht je de volgende keer wel weer bij de supermarkt willen kopen, ik gebruik ook wel eens de cacaopoeder van Blooker, die zag ik laatst nog bij de AH liggen dus die zou nog wel in het assortiment moeten zijn.
https://www.ah.nl/producten/product/wi127402/blooker-cacaopoeder
Super goed recept. Inderdaad verkeerd lekker. 😋
Weer gemaakt vandaag, zo lekker (en makkelijk)!!
Fijn om te horen dat ze weer gelukt zijn! 😀
aha…jammer dat ik dat niet wist. Maar ze zijn mega lekker! Bedankt voor de recept 🙂
Net gemaakt. Erg lekker maar 4 kant blokjes lukt niet ze vallen uit elkaar…
Hi Vidhya, leuk om te horen dat je ze lekker vindt!
Als de brownie nog te warm is dan kan dat gebeuren. Even rustig laten afkoelen, dan zou het niet uit elkaar moeten vallen.
Ik heb het vandaag gemaakt!! Super goed gelukt!! Hele goede uitleg, kan niet mis gaan.
Hi Maaike,
Leuk om te horen dat de brownies goed gelukt zijn! Geniet er van:)
Hoi,
Leuk en duidelijk joh, die video, tja, die muziek, je kunt het ook weglaten en gewoon kletsen op de video 😉 of je zet er heel attent bij dat je je hierbij nu eens in alle rust en stilte, zonder afleiding kunt zitten verlekkeren!! (bijkomend voordeel, als je deze brownies wilt maken, heeft nog niet het hele huishouden door wat je van plan bent, doordat het een geluidloos recept is!!)
Hij ziet er superlekker uit, en ik ga hem zeker een keer proberen.
Groetjes, Janneke
PS Ik moet altijd wel lachen om jouw recepten en beschrijvingen bij je foto’s, niet zo klinisch, maar gezellig!
Hi Janneke,
Ik ben blij dat je de video leuk vindt. Een volledig stille video kan inderdaad ook grappig zijn. Misschien dat men dan in eerste instantie toch nog op zoek gaan naar de volume knop :).
Succes met het maken van de brownies! Ik heb toevallig gisteren weer een ‘batch’ gemaakt.
Leuk ook om te horen dat je mijn recepten leuk vindt. Ik ben achter de schermen nu ook flink aan het bakken zodat ik binnenkort weer met wat nieuwe lekkernijen op proppen kan komen! 🙂
Super dat je hebt meegedaan aan het Foodblogevent van juni 2012!
Deze brownies zijn met recht ’n Guilty Pleasure 😉
Groetjes, Kelly