Chocolate Salty Balls Recept van South Park’s Chef

Direct naar het recept


Dit Chocolate Salty Balls recept (Zoute Chocolade Ballen) is geïnspireerd op South Park’s Chef liedje “Chocolate Salty Balls” en is onderdeel van een link-feestje van nerdy foodies zoals ik. We hebben voor dit link-feestje allemaal een gerecht gemaakt geïnspireerd op een tekenfilm. #ToonFood.

Waarschuwing: Voor degenen die niet weten wat South Park is, het is een tekenfilm voor volwassenen. South Park is een animatieserie met veel, echt HEEL VEEL grof taalgebruik, volwassen thema’s en over-de-top tekenfilmgeweld. Volgens mij is de aangeraden leeftijd om te kijken 15+. Dat gezegd hebbende, als je volwassen genoeg bent om door dit alles heen te kijken is het echt een grappige tekenfilm. Maar zeker niet geschikt voor of gewaardeerd door iedereen.

Oké, nu ik die waarschuwing gehad heb, laten we verder gaan met het recept. In de tekenfilm zingt de tekenfilmfiguur “Chef” een liedje genaamd Chocolate Salty Balls. En vanaf ik dat liedje heb gehoord wil ik dat recept uitproberen.

Toen dit tekenfilm-eten-thema naar voren kwam voor een link-feestje was dit dus uiteraard het eerste dat in mij op kwam om te maken. Ik ben dus aan de slag gegaan om dit recept te maken. In eerste instantie heb ik het exact gemaakt zoals in het liedje wordt gezongen, maar ik vond het maar niets, de balans van ingrediënten in het recept was niet lekker. Ik ben daarom aan de slag gegaan met het hier en daar aanpassen van het recept zonder al te veel van het originele recept in het liedje omver te gooien. 5 pogingen later…. en nu heb ik dan toch eindelijke het perfecte recept.

Laten we aan de slag gaan met het Chocolate Salty Balls recept

Pak eerst al je ingrediënten erbij.

Suiker, bloem, gesmolten boter, gesmolten chocola, cherry brandy, eiwitten, kaneel, bakpoeder, vanille en zout. Daarnaast heb je ook nog extra boter, zout, gecondenseerde melk en golden syrup nodig voor de topping.

 

Zeef in een kom eerst je bloem.

 

Bakpoeder.

 

En zout en zet aan de kant.

Doe vervolgens je geluid aan, klik op de video van het liedje hierboven en begin met zingen. ?

 

Neem nu één eetlepel kaneel (zing met me mee…)

[In het liedje wordt er over twee eetlepels gezongen, maar ik vind één eetlepel genoeg]

 

En twee of drie eiwitten.

[Ik gebruik drie]

 

Voeg nu de boter toe (gesmolten…)

 

Chocolate Salty Balls Recept - Stap 8

Doe het allemaal in een kom schatje, en meng met een houten lepel.

[En dan kom je er vervolgens achter dat mengen met een houten lepel echt niet lekker werkt…, dus pak maar een garde erbij]

 

Meng het met de garde tot een mooi dik, luchtig geheel.

 

Schenk de gesmolten chocola in de kom.

 

En wat heerlijke brandy.

[Ik gebruik cherry brandy]

 

Gooi er vervolgens een of twee zakken suiker bij.

[zo wordt dat gezongen in het liedje :)]

En een beetje VANILLE.

[Ik gebruik uiteraard weer mijn zelfgemaakt vanille extract]

 

Meng alles met een garde tot het is opgenomen.

 

Voeg het bloemmengsel toe en je hebt zo een hemels resultaat.

 

Meng het allemaal goed door.

[Je kan de houten lepel hier weer voor gebruiken]

 

Tot je een glimmend dik, brownie-achtig beslag hebt.

 

Vet je cakeball vorm in, want ik haat het als mijn ballen blijven plakken. Verwarm de oven voor tot 175 °C en lik de lepel lekker schoon 😉

[Vul de cakeball vormpjes volledig. Het beslag zal niet helemaal naar boven rijzen dus je wilt ze zo vol mogelijk maken. Doe ze in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar.

Neem de ballen uit de oven en laat ze een paar minuten in de vorm afkoelen alvorens je ze eruit haalt en verder op een rek laat afkoelen.]

 

Doe ondertussen de gecondenseerde melk, golden syrup (tegenwoordig ook te koop bij Albert Heijn) en boter in een pan en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens de zout toe en kook nog even door tot je een dikke karamelsaus hebt.

 

De saus moet mooi dik en een goudbruine kleur hebben zoals dit. Doe een beetje van de karamelsaus op de chocolade ballen. Ik heb met een spuitzak lijntjes van de karamel gespoten op de ballen. Maak het geheel af met een paar kleine stukjes zeezout om er echt Chocolate Salty Balls van te maken. Gebruik niet te veel, te veel zout is niet lekker.

 

En zoals chef zou zeggen…

Hey everybody have you seen my balls they’re big and salty and brown, with a salted caramel topping. If you ever need a quick pick me up just stick these balls in your mouth and suck ’em!

Bekijk ook mijn mede nerdy foodies en hun creaties voor dit #ToonFood thema. (alle onderstaande foodblogs zijn in het engels).

 

forking-up_logo-200x200

baking-mischief-logo-200x200

 

 

 

 

 

Matt van Nomageddon maakte Rick and Morty’s Cinnamon Toast Squanch.
Ashley van Forkin Up maakte Adventure Time’s Bacon Pancakes.
Tracy van Baking Mischief maakte Fruits Basket’s Strawberry and Nutella Crepe Cones.
Dini van The Flavor Bender maakte Futurama’s Slurm drink.

Een heerlijk Chocolate Salty Balls recept geïnspireerd op South Park's Chef liedje "Chocolate Salty Balls".

Chocolate Salty Balls Recept
Print
Chocolate Salty Balls Recept van South Park
Een heerlijk Chocolate Salty Balls recept geïnspireerd op South Park's Chef liedje "Chocolate Salty Balls". Lik die lepel, bak ze en "stick 'em in your mouth and suck 'em!"
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
ballen
Ingrediënten
Chocolate Salty Balls
Gezouten Karamel Topping
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
ballen
Ingrediënten
Chocolate Salty Balls
Gezouten Karamel Topping
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
 1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet een cakepop vorm in.
 2. Zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet aan de kant.
 3. Meng in een aparte kom kaneel, eiwitten en boter tot een dik en luchtig geheel.
 4. Voeg de gesmolten chocolade, brandy, suiker en vanille extract toe en meng tot alles goed is opgenomen.
 5. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een geheel. Let op dat je niet te lang doormengt. Je moet een glimmend, zacht beslag hebben.
 6. Schenk het beslag in de cake pop vormpjes. Zorg dat de vormpjes goed gevuld zijn. Het beslag zal niet heel veel rijzen dus je kan ze tot de rand vullen.
 7. Bak het geheel in 20 minuten af. Laat de cakeballen eerst een paar minuten in de vorm afkoelen voor je ze eruit haalt. Plaats ze vervolgens op een rek om volledig af te laten koelen. Snij waar nodig met een mes de uitstekende randjes bij de naad van de cake ball weg zodat je een ronde vorm hebt.
Gezouten Karamel Topping
 1. Doe de gecondenseerde melk, boter en golden syrup in een pan en breng aan de kook.
 2. Laat ongeveer 4 minuten koken en voeg vervolgens de zout toe. Kook nog ongeveer 4 minuten door of tot de karamel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen en dik genoeg is om op de cakeballen te spuiten.
 3. Haal de karamel van het vuur en laat afkoelen. Eenmaal gekoeld kan je de karamel gebruiken om de cakeballen te decoreren. Je kan eventueel de karamel overschenken in een spuitzak en spuiten op de ballen. Maak het geheel af door de cakeballen met een klein beetje zout te besprenkelen.
Notities
 • Golden syrup is een rietsuikerstroop die veel in vooral Britse recepten wordt gebruikt. Je kan Golden Syrup o.a. bij de Albert Heijn (affiliate link) vinden.
 • Gebruik een spuitzak om de karamel makkelijk op de ballen te spuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home