Frisse Kaneel En Gember Botercrème
Ik heb laatst toch van die Overheerlijke Pompoen Pecan Cakejes gemaakt? Dit is de kaneel en gember botercrème die erbij hoort. De botercrème is niet alleen lekker met pompoen cupcakes, maar is ook een heerlijke vulling voor taarten. Het is moeilijk om uit te leggen waar het precies naar smaakt, het smaakt naar kaneel en gember met een hint van citroen. Je moet het echt zelf proeven om te begrijpen hoe lekker deze combinatie is.
Kaneel en Gember Botercrème maken
Je hebt nodig, boter, poedersuiker, melk, vanille extract, kaneel, geraspte gember, citroenrasp en een mespuntje zout.
Doe de boter in een kom.
Vervolgens mix je de boter romig met een elektrische mixer.
Zet de mixer op een lagere snelheid en voeg nu geleidelijk de helft van de poedersuiker toe aan de boter. Mix tot de suiker geheel is opgenomen.
Voeg melk toe.
Zout.
Citroenrasp.
Gember.
En kaneel.
Mix tot het geheel is opgenomen.
Voeg nu de rest van de poedersuiker toe.
Mixen tot het geheel romig en luchtig is.
Ziet dat er nou niet heerlijk uit?!
Voor de slimme onder jullie die zien dat de laatste foto er nét ietsje anders uit ziet dan de rest, dat klopt. Ik heb laatst deze botercrème weer gemaakt en een nieuw foto gemaakt. De botercrème was weer zo lekker dat ik wel een nieuwe foto moest maken 🙂
Zoals ik eerder al zei, je kan dit gebruiken als topping voor cupcakes (het past heel goed bij mijn Pompoen Pecan Cakejes) of als een taartvulling. Probeer het gewoon en laat me weten of je het lekker vindt!
BEWAAR DE PIN VOOR LATER: http://pin.it/EqeOjbN
Porties |
- 250 gr boter
- 430 gr poedersuiker gezeefd
- 3 el melk
- 1/2 tl vanille extract
- mespuntje zout
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl gember rasp
- 1/2 tl citroenrasp
Ingrediënten
|
- Mix de boter met een elektrische mixer in een kom tot de boter romig is.
- Zet de mixer op een lagere snelheid en voeg beetje bij beetje de helft van de poedersuiker toe aan de boter en mix tot het helemaal is opgenomen.
- Voeg de melk, zout, vanille, kaneel, gember en citroenrasp toe en mix tot het geheel is opgenomen.
- Voeg de rest van de poedersuiker toe aan de botercrème en mix tot het romig en luchtig is.
- Gebruik als topping op cakejes of als taartvulling.