Surinaamse Boterbiesjes

Direct naar het recept


Surinaamse boterbiesjes zijn een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of krent. Een van mijn oma’s maakte deze koekjes vroeger nog wel eens. Ik was eerlijk gezegd de koekjes helemaal vergeten, tot ik door een Surinaams kookboek ‘Groot Surinaams Kookboek’ aan het bladeren was. Ik zag het recept en besloot ze weer een keer te maken. Ze waren net zo lekker als ik mij kon herinneren. Hopelijk vind jij ze ook heerlijk.

Zelf Surinaamse Boterbiesjes Maken

Surinaamse Boterbiesjes Recept | Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken. | http://www.cakies.nl | Stap 01

Om de Surinaamse boterbiesjes te maken heb je nodig: bloem, maizena, poedersuiker, roomboter, bakpoeder, citroenrasp en een flinke hand vol rozijnen en/of krenten.

 

Surinaamse Boterbiesjes Recept | Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken. | http://www.cakies.nl | Stap 02

Zeef eerst je bloem, maizena en bakpoeder.

 

Surinaamse Boterbiesjes Recept | Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken. | http://www.cakies.nl | Stap 03

Doe vervolgens de boter, suiker en citroenrasp in een kom en mix tot een romig geheel.

 

Surinaamse Boterbiesjes Recept | Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken. | http://www.cakies.nl | Stap 04

Als de boter romig is, voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe.

 

Surinaamse Boterbiesjes Recept | Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken. | http://www.cakies.nl | Stap 05

Je moet een zacht deeg hebben waar je makkelijk balletjes van kan rollen.

 

Surinaamse Boterbiesjes Recept | Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken. | http://www.cakies.nl | Stap 06

Rol kleine balletjes van het deeg en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een rozijn of krent lichtjes in het deeg drukken. Je kan de krenten en rozijnen eventueel ook weglaten, druk dan alleen even lichtjes op het deeg zodat de balletjes iets platter worden.

Bak ongeveer 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Surinaamse Boterbiesjes Recept | Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken. | http://www.cakies.nl | Stap 07

Zien ze er niet heerlijk uit?!

 

Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken.

Als deze koekjes je lekker lijken, kijk dan voor nog meer Surinaamse recepten op de site.

 

Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken. #recept #recepten

 

Print
Surinaamse Boterbiesjes
Surinaamse boterbiesjes, een heerlijk knapperig koekje met bovenop een rozijn of een krent. Surinaamse boterbiesjes zijn super makkelijk om zelf te maken.
Surinamese butter cookies, or boterbiesjes are a delicious butter cookie topped with a currant or raisin. Surinamese butter cookies are super easy to make.
Stemmen: 8
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
koekjes
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
koekjes
Ingrediënten
Surinamese butter cookies, or boterbiesjes are a delicious butter cookie topped with a currant or raisin. Surinamese butter cookies are super easy to make.
Stemmen: 8
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de boter, suiker en citroenrasp in een kom en mix tot een romig geheel. Als de boter romig is, voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe.
  3. Rol kleine balletjes van het deeg en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een rozijn of krent lichtjes in het deeg drukken. Je kan de krenten en rozijnen eventueel ook weglaten, druk dan alleen even lichtjes op het deeg zodat de balletjes iets platter worden.
  4. Bak ongeveer 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home