Galette Saucisse – Heerlijk Frans ‘Street Food’

Direct naar het recept


Ik moet zeggen, mijn ‘Bak de Wereld Rond‘ uitdaging is super leuk. Ik leer zo veel nieuwe dingen kennen van verschillende landen. Eén van de beste hartige gerechten die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd zijn deze heerlijke Galette Saucisse.

Galette Saucisse is Frans ‘Street Food’. De Fransen staan bekend om hun crêpes en Galette Saucisse is een hete worst gewikkeld in een boekweit crêpe. Er is veel discussie of de galette’s nu met of zonder sausjes en extra’s gegeten moeten worden. Er is zelfs een ‘Franse Associatie voor het Behoud van de Galette Saucisse” die zelf adviseren om niets toe te voegen. Toch wordt Dijon mosterd wel geaccepteerd en gekarameliseerde uien werden in het begin van de 19e eeuw wel veelvuldig gebruikt als extra toevoeging.

Mijn versie van Galette Saucisse is inclusief Dijon mosterd en gekarameliseerde uien en ik kan maar één ding zeggen. HEER-LIJK!

Deze Franse hotdogs, want daar doen ze me aan denken, zijn overheerlijk. Ze zijn zo simpel en ik vind dat de gekarameliseerde uien het geheel echt ‘af’ maakt.

Zo maak je zelf de Galette Saucisse:

galette-saucisse-01

Pak eerst al je ingrediënten erbij. Bloem, boekweitmeel, zout, melk, water, uien, worstjes, venkelzaad, zout en peper.

 

galette-saucisse-02

Doe vervolgens alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom. Bloem…

 

galette-saucisse-03

Zout.

.

galette-saucisse-04

Eieren.

 

galette-saucisse-05

En de melk en het water. Roer het geheel tot een glad beslag.

 

galette-saucisse-06

Bedek de kom met huishoudfolie en zet een uurtje opzij.

 

galette-saucisse-07

Bak de de pannenkoeken goudbruin. Het beslag maakt ongeveer 5-6 pannenkoeken. Als je klaar bent zet de pannenkoeken opzij.

 

galette-saucisse-08

Karameliseer je uien.

 

galette-saucisse-09

Bak je worstjes.

 

galette-saucisse-10

Smeer wat mosterd op een pannenkoek, leg een van de hete worsten in het midden van de pannenkoek en doe er wat gekarameliseerde uien op. Wikkel de pannenkoek om de vulling. Vouw de onderkant van de pannenkoek over het onderste deel van de vulling en wikkel de zijkanten er omheen zodat er niets aan de onderkant uit kan vallen. Serveer direct.

 

galette-saucisse

Geloof me als ik zeg dat dit een heerlijk gerecht is. Toen mijn moeder voor het eerst een hap uit een van deze galette’s nam was ze meteen verkocht. Het is nu ook een van haar favoriete gerechten.

Probeer het zelf en laat me weten wat je er van vindt.

 

BEWAAR DE PIN: http://pin.it/G65la3P

Galette Saucisse - Heerlijk Frans 'Street Food'

 

Galette Saucisse - Heerlijk Frans 'Street Food'
Print
Galette Saucisse - Heerlijk Frans Street Food
Galette Saucisse is een soort Franse versie van de hotdog. Een heerlijke worst gewikkeld in een crêpe. Ze zijn zo simpel en de gekarameliseerde uien maken het geheel echt 'af'.
Galette Saucisse Recept | Galette Saucisse is een soort Franse versie van de hotdog. Een heerlijke worst gewikkeld in een crêpe | http://www.cakies.nl
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Type Overig, Snacks
Keuken Frans
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
Ingrediënten
Crêpe/pannenkoeken
Vulling
Overig
Type Overig, Snacks
Keuken Frans
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
Ingrediënten
Crêpe/pannenkoeken
Vulling
Overig
Galette Saucisse Recept | Galette Saucisse is een soort Franse versie van de hotdog. Een heerlijke worst gewikkeld in een crêpe | http://www.cakies.nl
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
Crêpes/Pannenkoeken
 1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot alles in elkaar is opgenomen. Laat een uur staan.
 2. Verwarm een koekenpan en doe er een klein beetje boter in, zorg dat de hele pan wat gesmolten boter heeft. Schenk net genoeg beslag in de pan om de bodem te bedekken. Hou tijdens het schenken de pan een beetje schuin en draai zodat het beslag makkelijk over de boden van de pan wordt verspreid. Deze pannenkoeken moeten zo dun mogelijk worden dus schenk niet te veel beslag in de pan.
 3. Als het beslag van de pannenkoek "droog" is aan de bovenkant kan je de pannenkoek omdraaien en nog zo'n 30 seconden tot 1 minuut aan de ander kant bruin bakken voor je de pannenkoek op een bord plaatst.
 4. Herhaal dit proces tot al het beslag op is. Je kunt de pannenkoeken op een bord opstapelen. Zet de pannenkoeken aan de kant terwijl je aan de slag gaat met de vulling.
Vulling
 1. Snij de boven- en onderkant van de uien af. Snij de uien door de helft en verwijder de schil. Snij de uien in dunne schijfjes.
 2. Laat een beetje boter in een braadpan smelten op middelhoog vuur. Doe de fijngesneden uien erin en roer tot alle uien een dun laagje boter hebben. Laat de uien langzaam glazig en uiteindelijk bruin en gekarameliseerd worden. Voeg de suiker toe en zout en peper naar smaak. Als de uien mooi gekarameliseerd zijn, plaats ze in een kom en zet aan de kant.
 3. In dezelfde braadpan, voeg boter toe en laat smelten op midden hoog vuur. Doe venkelzaad en de worstjes in de pan. Bak de worstjes en draai ze elke paar minuten tot ze overal goudbruin zijn geworden. Blijf ze gedurende 12 minuten draaien. Elke worst is anders, dus het kan zijn dat jouw worst meer of juist minder tijd nodig heeft. Zorg ervoor dat ze goed heet zijn en helemaal gaar en er geen roze meer te zien is.
 4. Als de worstjes klaar zijn doe het fornuis uit.
Samenvoegen
 1. Neem je pannenkoeken en smeer er wat mosterd op (of je kan de mosterd ook rechtstreeks op de worst smeren).
 2. Leg een van de hete worsten in het midden van de pannenkoek.
 3. Doe er wat gekarameliseerde uien op.
 4. Wikkel de pannenkoek om de vulling. Vouw de onderkant van de pannenkoek over het onderste deel van de vulling en wikkel de zijkanten er omheen zodat er niets aan de onderkant uit kan vallen. Serveer direct.
Notities

Je kan de gekarameliseerde uien al maken terwijl je het pannenkoekbeslag laat rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home