Suikerkoekjes
Suikerkoekjes zijn echt heel makkelijk om te maken. Als je op zoek bent naar een koekje om te versieren hoef je niet meer verder te kijken. Dit is mijn favoriete suikerkoekjes recept als ik koekjes moet versieren. Het deeg is snel gemaakt en je kan het in elke vorm uitsteken die je wilt.
Zelf Suikerkoekjes Maken
Zeef eerst je bloem, bakpoeder en zout in een kom.
Meng in een andere kom de suiker, boter, amandel essence en vanille extract romig.
Als het geheel romig is, voeg een ei toe en mix tot het ei volledig is opgenomen.
Voeg vervolgens beetje bij beetje het bloem mengsel toe met de mixer op een lagere stand.
Als het deeg wat kruimeliger wordt, stop met mengen en gebruik je handen om het deeg tot een bal te vormen.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Als het deeg gerust heeft kan je het uitrollen op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik een vormpje om koekjes uit te steken.
Plaats de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven tot de koekjes net bruin beginnen te worden langs de randen.
Je hebt dan heerlijke suikerkoekjes. Klaar om te versieren, of eet ze gewoon lekker zo op!
Ik vind deze koekjes echt super lekker!
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Passieve Tijd | 1 uur |
Porties |
koekjes |
- 400 gram patent bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 250 gram boter
- 180 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract (of een andere smaak naar keuze)
- 1/2 theelepel amandel essence (of een andere smaak naar keuze)
- 1 ei
Ingrediënten
|
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
- Meng de suiker, vanille extract, amandel essence en boter in een andere kom tot een romig geheel. Voeg het ei toe en meng tot dit geheel is opgenomen en romig is.
- Op een lagere snelheid, voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de boter. Meng tot de bloem is opgenomen en een deeg begint te vormen. Neem het deeg uit de kom en maak er een bal van. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor tot 175 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 1/2 cm dikte en steek koekjes uit met een vormpje.
- Plaats de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 8-10 minuten, tot de koekjes bruin beginnen te worden aan de randen.