Croissants Gevuld met Ei
Ik bedacht laatst dit makkelijke recept voor croissants gevuld met ei. Een makkelijk en hartig croissant recept. Elke Pasen hebben we bij mijn ouders thuis een traditie. We komen met het gezin samen en we eten dan een lekker brood gevuld met ei, ham, kaas en nog meer lekkers. Mijn moeder maakt dit ’s ochtends vers en het is heerlijk. Ze gebruikt hiervoor een recept van Jamie Oliver. Dit jaar zijn mijn ouders lekker op vakantie en hoe lekker ik het brood ook vind, ik zie mezelf niet zo vroeg op staan om het brood te maken zoals m’n moeder dat elk jaar doet. Dus ik dacht, waarom maak ik niet croissantjes gevuld met ei!
Croissants Gevuld Met Ei Maken
Ik ben naar de supermarkt gegaan en heb zo’n blikje croissantdeeg gekocht. Ik heb gekozen voor een blik waar ik 6 super grote croissants mee kon maken.
Naast het croissant deeg heb je ook parma ham, of een andere lekkere Italiaanse ham, kleine hardgekookte eieren, oude kaas, parmezaanse kaas, verse basilicum en zondgedroogde tomaatjes nodig. En een beetje peper en zout.
Neem een stuk van het croissantdeeg.
Plaats er een stuk parma ham op.
Voeg stukjes verse basilicum toe.
En wat zongedroogde tomaten.
Doe er een ei bovenop. Het is nu eenmaal een croissant gevuld met ei 🙂
Maak het geheel af door er de kazen op te strooien en wat peper en een snufje zout (Daar ben ik nou net vergeten een foto van te maken…)
En rol je croissantje op. Dit kan een beetje lastig zijn. Ik sla meestal de zijkant iets naar binnen zodat de vulling er niet helemaal uit valt.
Plaats je opgerolde croissants gevuld met ei op een bakplaat en bak ze af in de oven.
Eenmaal afgebakken zien ze er ongeveer zo uit. Zoals je kan zien heb ik niet al mijn croissantjes perfect opgerold, maar dat kan mij niet schelen. Het gaat om wat er van binnen zit!
En dit is wat je aan de binnenkant hebt, en heerlijk eitje bedekt met al het lekkers dat er in ging.
Ik moet wel een kleine opmerking maken. Zorg ervoor dat je kleine eieren gebruikt. Ik heb medium eieren gebruikt en de croissantjes vulden behoorlijk. Ik vond het persoonlijk niet zo erg, maar als je nog meer lekkers op tafel hebt staan wil je misschien een iets lichtere variant van het croissantje maken. Je kan hiervoor kleinere eieren gebruiken of een hardgekookt ei halveren en de helft in 1 croissant doen ipv een heel ei.
Je kan er ook voor kiezen om juist iets meer of iets minder van de andere ingrediënten te gebruiken, aan jouw de keuze! Soms voeg ik wat meer kaas toe, soms wat minder, net waar ik op dat moment zin in heb 🙂 Maar het is altijd smullen geblazen!
Dit recept is geïnspireerd op Jamie Oliver’s ‘Rolled bread of Parma ham, cheese, egg and basil’ uit het boek, Happy Days with the Naked Chef.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
croissants |
- 1 blik croissantdeeg voor 6 grote croissants
- 6 plakjes parmaham of een andere lekkere Italiaanse ham naar keuze
- 12 blaadjes verse basilicum of naar smaak
- 30 g zongedroogde tomaten
- 6 eieren hardgekookt, klein
- 70 g oude kaas geraspt, of een andere lekkere kaas naar keuze
- 25 g parmezaanse kaas geraspt
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het croissantdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet aan de kant.
- Rol het croissantdeeg uit (haal het uit de verpakking) en haal de verschillende stukken los.
- Plaats op een stuk croissantdeeg parma ham, basilicum, zongedroogde tomaatjes, ei en maak het af met de kazen, en voeg zout en peper toe naar smaak.
- Rol het croissantje op en plaats op de bakplaat.
- Bak de croissantjes af in de oven zoals aangegeven op de verpakking van het croissantdeeg of tot de croissantjes goudbruin zijn (ongeveer 10-20 minuten).
- Zorg ervoor dat je kleine eieren gebruikt. Ik heb medium eieren gebruikt en de croissantjes vulden behoorlijk. Ik vond het persoonlijk niet zo erg, maar als je nog meer lekkers op tafel hebt staan wil je misschien een iets lichtere variant van het croissantje maken. Je kan hiervoor kleinere eieren gebruiken of een hardgekookt ei halveren en de helft in 1 croissant doen ipv een heel ei.
Wauw. Dat was lekker zeg. Bedankt voor t heerlijke recept. Ga ze seker vaker msken.
Leuk om te horen dat het recept voor herhaling vatbaar is 😀