Croissants Gevuld met Ei

Direct naar het recept


Ik bedacht laatst dit makkelijke recept voor croissants gevuld met ei. Een makkelijk en hartig croissant recept. Elke Pasen hebben we bij mijn ouders thuis een traditie. We komen met het gezin samen en we eten dan een lekker brood gevuld met ei, ham, kaas en nog meer lekkers. Mijn moeder maakt dit ’s ochtends vers en het is heerlijk. Ze gebruikt hiervoor een recept van Jamie Oliver. Dit jaar zijn mijn ouders lekker op vakantie en hoe lekker ik het brood ook vind, ik zie mezelf niet zo vroeg op staan om het brood te maken zoals m’n moeder dat elk jaar doet. Dus ik dacht, waarom maak ik niet croissantjes gevuld met ei!

Croissants Gevuld Met Ei Maken

Ik ben naar de supermarkt gegaan en heb zo’n blikje croissantdeeg gekocht. Ik heb gekozen voor een blik waar ik 6 super grote croissants mee kon maken.

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 01

Naast het croissant deeg heb je ook parma ham, of een andere lekkere Italiaanse ham, kleine hardgekookte eieren, oude kaas, parmezaanse kaas, verse basilicum en zondgedroogde tomaatjes nodig. En een beetje peper en zout.

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 02

Neem een stuk van het croissantdeeg.

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 03

Plaats er een stuk parma ham op.

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 04

Voeg stukjes verse basilicum toe.

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 05

En wat zongedroogde tomaten.

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 06

Doe er een ei bovenop. Het is nu eenmaal een croissant gevuld met ei 🙂

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 07

Maak het geheel af door er de kazen op te strooien en wat peper en een snufje zout (Daar ben ik nou net vergeten een foto van te maken…)

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 08

En rol je croissantje op. Dit kan een beetje lastig zijn. Ik sla meestal de zijkant iets naar binnen zodat de vulling er niet helemaal uit valt.

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 09

Plaats je opgerolde croissants gevuld met ei op een bakplaat en bak ze af in de oven.

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 10

Eenmaal afgebakken zien ze er ongeveer zo uit. Zoals je kan zien heb ik niet al mijn croissantjes perfect opgerold, maar dat kan mij niet schelen. Het gaat om wat er van binnen zit!

 

Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen! | http://www.cakies.nl | Stap 11

En dit is wat je aan de binnenkant hebt, en heerlijk eitje bedekt met al het lekkers dat er in ging.

Ik moet wel een kleine opmerking maken. Zorg ervoor dat je kleine eieren gebruikt. Ik heb medium eieren gebruikt en de croissantjes vulden behoorlijk. Ik vond het persoonlijk niet zo erg, maar als je nog meer lekkers op tafel hebt staan wil je misschien een iets lichtere variant van het croissantje maken. Je kan hiervoor kleinere eieren gebruiken of een hardgekookt ei halveren en de helft in 1 croissant doen ipv een heel ei.

 

Deze croissants gevuld met ei, parma ham en kaas zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een lekker brunch idee voor Pasen!

Je kan er ook voor kiezen om juist iets meer of iets minder van de andere ingrediënten te gebruiken, aan jouw de keuze! Soms voeg ik wat meer kaas toe, soms wat minder, net waar ik op dat moment zin in heb 🙂 Maar het is altijd smullen geblazen!

 

Deze croissants gevuld met ei, parma ham en kaas zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een lekker brunch idee voor Pasen!

Dit recept is geïnspireerd op Jamie Oliver’s ‘Rolled bread of Parma ham, cheese, egg and basil’ uit het boek, Happy Days with the Naked Chef.
Print
Croissants Gevuld met Ei
Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen!
Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen!
Stemmen: 5
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Type Overig
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
croissants
Ingrediënten
Type Overig
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
croissants
Ingrediënten
Deze croissants gevuld met ei zijn een heerlijke lekkernij voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een leuk en lekker brunch idee voor Pasen!
Stemmen: 5
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
 1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het croissantdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet aan de kant.
 2. Rol het croissantdeeg uit (haal het uit de verpakking) en haal de verschillende stukken los.
 3. Plaats op een stuk croissantdeeg parma ham, basilicum, zongedroogde tomaatjes, ei en maak het af met de kazen, en voeg zout en peper toe naar smaak.
 4. Rol het croissantje op en plaats op de bakplaat.
 5. Bak de croissantjes af in de oven zoals aangegeven op de verpakking van het croissantdeeg of tot de croissantjes goudbruin zijn (ongeveer 10-20 minuten).
Notities
 • Zorg ervoor dat je kleine eieren gebruikt. Ik heb medium eieren gebruikt en de croissantjes vulden behoorlijk. Ik vond het persoonlijk niet zo erg, maar als je nog meer lekkers op tafel hebt staan wil je misschien een iets lichtere variant van het croissantje maken. Je kan hiervoor kleinere eieren gebruiken of een hardgekookt ei halveren en de helft in 1 croissant doen ipv een heel ei.

2 comments

 1. Carla Vogels
  26 april 2019

  Wauw. Dat was lekker zeg. Bedankt voor t heerlijke recept. Ga ze seker vaker msken.

  1. 28 april 2019

   Leuk om te horen dat het recept voor herhaling vatbaar is 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home